Владимира Янева получи амнезия

0
Владимира Янева не помни да е водила разговорите, чиито записи изтекоха в медиите
Владимира Янева не помни да е водила разговорите, чиито записи изтекоха в медиите Снимка: Булфото

Бившият председател на Софийския градски съд Владимира Янева не помни да е водила разговорите, чиито записи изтекоха в медиите.

Това каза пред журналисти нейният адвокат Антон Станков. Той днес присъства с Янева на изслушването й от Етичната комисия към Висшия съдебен съвет.

Станков посочи, че Янева категорично е заявила, че не е инициатор на такъв запис. Тя твърди, че най-вероятно става въпрос за манипулации като наслагване на реплики, каза защитникът. Той уточни, че днес Янева не е давала подробни обяснения, защото по случая има образувана предварителна проверка, която ще прерасне в досъдебно производство. Адвокат Станков добави, че сред въпросите на членовете на комисията днес е бил и дали Янева има куче, защото на записите се чувал кучешки лай. По думите му обаче е отсъствал въпрос за това кой е мъжът, чиито глас се чува на записа. Владимира Янева е заявила днес, че от февруари не се е виждала с Румяна Ченалова, а преди това е имала нормални професионални отношения с нея.

От Етичната комисия отказаха да дадат информация какво е обяснила Янева пред тях, като посочиха, че тъй като Румяна Ченалова не се е явила днес, не искат тя да научава през медиите за казаното от бившия председател на СГС, пише БТА.

Ченалова не се яви пред комисията защото беше призована в ДАНС по същото време. От прокуратурата по-рано днес съобщиха, че са й повдигнати обвинения заради случая "Соло" в качеството й на съдия по процеса. Пред журналисти Ченалова коментира, че изтеклите записи са автентични, и че си спомня много добре фактите от тях.

Зам.-председателят на Етичната комисия Даниела Костова посочи днес, че не е почтено записите да изтичат в публичното пространство порционно и без да разполагат с целия запис не могат да гарантират пълна проверка.

В скандалните телефонни разговори, чиито записи изтекоха в началото на ноември, се говори за проблемите на бившата шефка на Софийския градски съд около аферата „Червеи”, която я изпрати на подсъдимата скамейка.

Главният прокурор Сотир Цацаров, който за първи път коментира темата на 12 ноември, беше категоричен, че записите са направени незаконно и отрече да е получавал разпореждане от премиера да „опраска” бившата съдийка Владимира Янева.

Цацаров намекна, че в основата на записите стои скандалната съдийка Румяна Ченалова, която както Янева е „клиентка” на прокуратурата.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари