Владимир Зографски спечели Гран при в Куршевел

0
Единственият ни ски скачач в елита взе най-голямата си победа
Единственият ни ски скачач в елита взе най-голямата си победа Снимка: БТА

Единственият ни ски скачач в елита взе най-голямата си победа

Владимир Зографски завърши на първо място в състезанието от Гран при веригата по летен ски скок на голямата шанца в Куршевел, Франция.

Единственият български състезател в елита на този спорт събра 262,6 точки и разби конкуренцията, за да постигне най-престижния резултат в кариерата си при мъжете, информира БТА.

Зографски поведе в класирането още след първия опит, в който преодоля 132,5 метра за общо 120,2 точки. При втория си скок той постигна 130,5 точки за още 142,4 точки, с което събра сбора от 262,2.

Втори завърши швейцарецът Грегор Дешванден с 246,2 точки, а трети с 246 точки остана австриецът Марко Вьоргьотер.

Зографски влезе в състезанието с трети резултат в квалификацията. В нея той преодоля 128,5 метра и още тогава даде заявка, че ще продължи чудесното си представяне от началото на уикенда. В събота българинът завърши втори в първия старт в Куршевел, като бе изпреварен само от Дешванден.

Така той и швейцарецът оглавяват временното класиране в Гран при веригата с по 180 точки. Следващите стартове са на 5 и 6 август в Шчирк, Полша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари