Владимир Путин: Заплахата за страната ни ще се увеличи значително

0
Русия обмисля дали да признае независимостта на отцепилите се украински региони
Русия обмисля дали да признае независимостта на отцепилите се украински региони

Русия обмисля дали да признае независимостта на отцепилите се украински региони

Руският президент Владимир Путин заяви по време на Съвета на сигурност на страната, че Москва обмисля дали да признае независимостта на отцепилите се украински региони Донбаск и Луганск, съобщават Ройтерс и Франс прес.

Изявлението му е факт, след като лидерите на два отцепили се региона в Източна Украйна, самопровъзгласилите се Донецка народна република (ДНР) и Луганската народна република (ЛНР), призоваха в понеделник руския президент да ги признае за независими.

"Моля ви да признаете суверенитета и независимостта на Луганската народна република“, заяви по-рано днес сепаратисткият лидер на региона Леонид Пасечник във видео, излъчено по руската държавна телевизия. Денис Пушилин, сператисткият лидер на Донецката народна република, отправи подобен призив.

"През всичките тези години хората, които живеят в Донбас, са били тормозени", посочи Путин и подчерта:

"Тъй като Русия е изправена пред опасността от присъединяване на Украйна към НАТО, заплахата за страната ни ще се увеличи значително".

"Френският президент Макрон ми каза, че позицията на САЩ се е променила, но не ми каза какви са промените", отбеляза още Путин.

Заговори се, че още днес Путин може да обяви в руската Дума признаване на отцепилите се украински региони.

Ако Русия предприеме такава стъпка, това може да проправи пътя на Москва открито да изпрати военни сили и в двата региона с мотива, че се намесва като съюзник, за да ги защити от Украйна.

Междувременно стана ясно, че руският външен министър Лавров е потвърдил срещата си с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън на 24 февруари в Женев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    до 1
    Добре е срещу хора като Байдън да има един Путин, че иначе може и за органи да те транжират братята ти хамериканци.
  • 2
    2
    до 1
    А Байдън какъв е? Малоумен старец с ядрено куфарче в ръка.
  • 0
    1
    PRO
    новият хитлер
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари