Владимир Путин: Русия няма да се бие с Европа

3
Русия е направила всичко възможно, за да изгради добри отношения с Европа, добави руският лидер
Русия е направила всичко възможно, за да изгради добри отношения с Европа, добави руският лидер Снимка: Кремъл

Русия е направила всичко възможно, за да изгради добри отношения с Европа, добави руският лидер

Русия не се е намесвала и няма да се намесва в делата на Европа, заяви руският президент Владимир Путин на разширено заседание на колегията на руското министерство на отбраната.

Той отбеляза, че това, което Русия определено ще направи, е да защитава интересите си, предаде РИА Новости.

Съединените щати бяха много загрижени за сближаването на Русия с Европа, те плашеха други страни с Москва, но Москва нямаше да воюва с Европа и няма да воюва сега, каза Путин.

"САЩ бяха много уплашени от сближаването на Русия с Европа. Те трябва да са господарите там. Не спираха да плашат европейците: Ето, зла Русия ви заплашва. Но аз говорих с много европейски лидери и те ми питаха:

Защо ни плашат? Разбираме, че Русия няма да се бие с Европа. Да, и сега няма да го направим", каза президентът на Русия (цитат на РИА Новости), предаде

агенция "КРОСС"

Президентът добави, че Русия е направила всичко възможно, за да изгради добри отношения с Европа, но Западът е решил да разчита на украинските неонацисти и не е оставил шанс на Москва да успее по този въпрос.

Западните страни след разпадането на Съветския съюз активно работеха с „петата колона" в Русия, полагаха усилия за разделението на страната и се опитваха да разкъсат всички държави в постсъветското пространство, каза президентът. Той припомни и разширяването на НАТО на изток, което е нарушение на предишни ангажименти.

Русияне се нуждае от страни от НАТО сега и няма да има нужда от тях след това", каза руският президент. Така той коментира предположението, че ако Русия победи Украйна на бойното поле, страните от Северноатлантическия блок могат да станат следващите противници на Руската федерация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Имперски заблуди
    СССР не е Русия - Русия не е СССР. Югославия не е Сърбия - Сърбия не е Югославия. И така е за Света ...
  • 4
    7
    Какво е мнението на Нашичкия?
    Според БСзП и Бенчо Мелкоф, война няма. Имало операция, която те подкрепяли. Да не забравяме, че и изневяра нямаше, ама кучето сега живее на село при красавицата си. Изобщо, кармата на наследник на Убиец се плаща от няколко поколения. Да му мислят чаааветата на наследника.
  • 1
    6
    До Митко под номер 5
    Единственото, в което си прав е, че наистина Империята на злото никога не е воювала срещу цяла обединена Европа. Но поединично е нападала доста държави през годините Нещо да се чувал са финладско.съветската война 1929 - 1940 година Нещо да си чувал за нападението на Съветския съяз срещу полша през септември 1939 година а за многобройните руско - шведски войни А за войната с Грузия? А за похода на Суворов в Италия? А за многоброните коалиции на Блатная с други европейски държави, срещу останалите европейски държави. Вярно е, че за първи път Империята на злото е изправено срещу единна и обединена Европа. Има някои леки пропуквания като Виктор Орбан в Унгария, нашия зеленочорапест резидент и Вучич. Илимарионетката Лукашенко. И май с това приключва. Даже разкрачената Австрия иска да бъде приета в НАТО. Други две държави, поддържащи с десетилетия неутралитет вече станаха члеки на НАТО. Естествено е Путлер да не иска да води война с цяла Европа. Особено като знаем част от тези държави колко много "любов" изпитват към Блатная. Потъпкването на унгарските събития в края на 50-те години Смилането на "Пражката пролет" и отстраняването на законно избран ръководител? Гонките и безчинствата срещу "Солидарност" в Полша Да не говорим за балтийските държави За Румъния, от която беше отделена Молдова. Даже Румъния и Македония са вече в НАТО. Какво ще кажеш Митко?
  • 0
    5
    Димитър Кънев
    Русия никога не се е била въобще с Европа.Европа се е била с Русия. Е и Европа винаги е яла бой.
  • 1
    4
    Sтанко до 3
    Путя добре, че реагира на време и не даде шанс да го притиснат в ъгъла, защото атомът щесе да ббъде неизбежен ... Европа си скъса газопровода със зор, за да се намаже и направи на солидарна с бандеровците... Грешен краварски полъх на вятъра и цяла европа гризна дървото... Кой разбрал-разбрал!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари