Владимир Путин: Западът предизвика конфликта в Украйна, за да задържи развитието на Русия

1
Руският президент се срещна с млади учени от федералния ядрен център в Саров
Руският президент се срещна с млади учени от федералния ядрен център в Саров Снимка: © РИА Новости / Илья Питалев

Руският президент се срещна с млади учени от федералния ядрен център в Саров

Западът предизвика конфликта в Украйна, за да задържи развитието на Русия, каза днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и БТА.

На среща с млади учени от Руския федерален ядрен център в Саров, Путин припомни предишното си посещение в този град в Нижегородска област през 2014 г. "Тогава нашите недоброжелатели направиха първите си стъпки в своите опити да ограничат нашия технологичен суверенитет, да попречат на развитието ни", заяви руският президент, визирайки санкциите, наложени на страната му от Запада след анексията на Крим и началото на конфликта в Източна Украйна.

Путин припомни, че преди девет години е говорил за необходимостта "от предприемане на енергични мерки, за да бъде гарантиран технологичният суверенитет" на Русия. "Трябва да кажа, че нашите прогнози се сбъднаха", отбеляза той.

Руският президент обобщи, че е било направено много, за да бъде гарантиран технологичният суверенитет на страната му, но предстои още доста работа.

Откакто Русия предприе пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари миналата година, Путин често казва, че войната е била провокирана от Запада. През тези вече близо 19 месеца руският президент рядко се появява на обществени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари