Владимир Путин: Украйна не е съседна наша страна, а е неотделима част от нашата история

6
За да обясним действията на Русия, трябва да кажа няколко важни думи: Съвременна Украйна бе създадена изцяло от Русия
За да обясним действията на Русия, трябва да кажа няколко важни думи: Съвременна Украйна бе създадена изцяло от Русия

За да обясним действията на Русия и целите, които си поставяме, трябва да кажа няколко важни думи: Съвременна Украйна бе създадена изцяло от Русия

Ръководствата на сепаратистките Донецка и Луганска народна републики в Украйна са поискали от Русия да бъде признат техният суверенитет и президентът Владимир Путин „в скоро време ще подпише съответния указ“.

Това е станало ясно по време на разговор на държавния глава с германския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон, съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

Решението е с оглед „военната агресия на украинските власт -  масираният обстрел на територията на Донбас, в резултат на което страда цивилното население“.

"Скъпи приятели, тема на моето изказване са събитията в Украйна. Това е важно за нас и за Русия. Обръщам се към руснаците в Украйна", каза руският президент в извънредно обръщение към руския народ тази вечер.

"Въпросът е много сериозен. Ситуацията в Донбас придоби критичен характер. Не искам да давам оценки, а да кажа следващите стъпки", добави той.

"Украйна не е съседна наша страна, а е неотделима част от нашата история, там са нашите близки и приятели. За да обясним действията на Русия и целите, които си поставяме, трябва да кажа няколко важни думи: Съвременна Украйна бе създадена изцяло от Русия. Сталин присъедини СССР и ѝ даде някои земи, по-рано принадлежали на Румъния и Полша. През 1954 г- Хрушчов също й подари допълнителни земи. Така се сформира територията на съвременната Украйна", заяви президентът на Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари