Владимир Путин подписа указ за военно положение в окупираните територии

1
С указа драстично се ограничават гражданските свободи
С указа драстично се ограничават гражданските свободи Снимка: БГНЕС

С указа драстично се ограничават гражданските свободи

Руският президент Владимир Путин въвежда военно положение в окупираните части от Украйна, съобщи ТАСС, цитиран от Дневник. Той лично обяви, че е подписал съответния указ за новия режим в т.нар. Донецка и Луганска народни републики и Запорожката и Херсонска области.

Понеже според Москва това вече са части от Русия, указът означава въвеждане на крайната мярка върху част от страната. Не е известно как това се съотнася към факта, че Русия не е обявявала война, а нападението ѝ срещу Украйна продължава да се нарича "специална военна операция".

С нея драстично се ограничават гражданските свободи, а органите на реда и военните получават изключителни правомощия, сред които разпореждане с храни, горива и продоволствие или конфискуване на имущество в името на военните действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    русенец до 1
    Дано Господ ти даде шанса лично да го посрещнеш на Оня свят.:) И като цяло дано това, което пожелаваш на другите да ти се връща стократно на теб и близките ти! Амин!:)
  • -4
    1
    русенец
    Дяда Путлер скоро Господ ще го прибере при себе си в адски мъки и болки, за да изкупи страданията, които причини на два народа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари