Владимир Путин: Санкциите на Европа помогнаха на вътрешното ни производство

0
Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към Федералното събрание
Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към Федералното събрание

Никога не сме търсили врагове, искаме приятели, но ще строим бъдещето си без неискани съвети и поучения.

Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към Федералното събрание.

Основна тема в обръщението беше социалната политика, икономиката и вътрешната политика на Русия

Путин обърна внимание на санкциите от страна на САЩ и Европа, "с които се опитаха да ни накарат да играем по свирката им в разрез с нашите национални интереси". Той подчерта, че санкциите са помогнали на вътрешното прозиводство.

Руският президент допълни, че в момента Русия печели в момента повече от износ на селскостопанска продукция, отколкото на оръжие. 

Той все пак обърна внимание и на външната политика, като каза, че Русия е настроена за равноправен диалог и налагаене на принципите на справедливостта в световен мащаб, на налагане на устойчива система на международни отношения. "За съжаление, в този план десетилетията след края на Студената война бяха пропилени", коментира Путин

Президентът допълни, че активната политика на Русия на Изток не е плод на конюнктурни съображения или с охлаждането на отношенията с ЕС и САЩ, а е във връзка с националните интереси и тенденциите на развитието на света. 

Путин все пак подчерта, че е готов на разговори и за развитие на отношенията с ЕС, особено след като в Европа се вижда оттегляне на чуждото влияние, което по думите му личи от резултатите от последните избори в редица европейски страни. 

По отношение на САЩ Владимир Путин посочи, че се надява силите на двете страни да бъдат обединени срещу реалния общ враг - терористите. 

"Ние разбираме своята отговорност и искрено сме готови да приемем участие в решението на световни и регионални проблеми, разбира се, там, където нашето участие е уместно, поискано и необходимо", подчерта той. 

Путин не пропусна да отбележи, че Русия е нанесла големи поражения на терористите.

"Армията и флота доказаха, че са способни ефективно да работят далече от постоянните места на дислокация. Ние виждаме каква работа вършат служителите на специалните служби и подразделения, там имаме и загуби. Ние ще продължаваме тази работа и искам да благодаря на всички наши военни за професионализма и благородството, мъжеството и храбростта", каза още Путин.

Руският президент засегна и темата за допинг скандала и руските спортисти. По думите му скандалът "ще ни позволи да създадем най-добрата система за противодействие на допинга", която ще започне да действа от началото на новата година.

Когато народът чувства своята правота, той уверено върви по избрания път. През последните години не ни беше лесно, но тези изпитания ни направиха още по-силни. Помогнаха ни по-добре и по-ясно да определим направленията, по които трябва да действаме още по-настойчиво и по енергично, категоричен беше още Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари