Владимир Путин разреши Русия да използва американско имущество за компенсация на санкциите

3
Там има имущество до $215 млрд.
Там има имущество до $215 млрд. Снимка: ЕПА / БГНЕС

Там има имущество до $215 млрд.

Руският президент Владимир Путин подписа указ за компенсация на щетите на Русия. Той поръча на правителството „да установи в специален порядък компенсации на щетите, причинени на Русия от неприятелските действия на САЩ”, информира руското издание „Комерсант”.

Според него има възможност да се прилагат руските закони за установяване на незаконно изземане на имущество (на Русия - б.р.) от страна на САЩ. Американското имущество в Русия, според указа, може да бъде използвано за компенсации от изземане на руското имущество на САЩ, пише изданието, съобщава NOVA.

На 24 април Сенатът на САЩ одобри проект, който включва предаването на Украйна на замразени руски активи.

През януари 2022 г. руското издание „РИА Новости” написа, че в Русия се намират $288 млрд. от активите на западни компании. В края на 2023 г. тази сума е намалена до $215 млрд., от които $98,3 млрд. идват от Кипър и $50,1 млрд. от Нидерландия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    13
    Смехотерапия
    Аз съм физическо и интелектуално джудженце, мисля си че и другите са като мен късопишковци...търся си сродни души!
  • 1
    12
    до смехотерапия
    ....джудже го наричаш,а командва от Европа до Японско,Китайско и Жълто море.Стигнаха на дъното на Северен Ледовит океан и забиха байряк.Има няма 14/16000 км. От запад на изток,половин Азия ,говедарю син на овчерина.Желязна ръка.Другите са Китай.Пръцай в китайското си цукало и натискай бузки да вони на съседа отгоре.
  • 3
    11
    Предложение
    Всички фенове на Зеленият гущер се съберете и направете митинг пред паметника на свободата в Русе.Да ви видим и се снимаме с вас,идиоти тъпи.и дебили.Носете си и отличителни жълто сини цветове.Калпаци селски гладни.
  • 2
    10
    към 5-ти
    Рускините като се напият се подиграват с българите.Казват че сме известни с бацилус лактус булгарикус и май казват истината.Имаме едно кисело мляко и Бойко Борисов с Пеевски ,Наско генерала,Ицо Иванов и Другаря Иван Косто с Царя ,Соломон и Кунева.Кочина пълна.
  • 3
    9
    Княз Владимир
    На зла круша,зъл прът....... Атаките срещу Русия започнаха преди 2013 година.Началото бе със санкциите от забраната в обединеното кралство.Цяла Европа пострада от сащническата политика.Кой ом е крив? Русе ще остане и ще я има.Европа ще се чуди на кой бряг да изплува.Това е истината за съжаление.Нещо куца в свещенната римска империя.Варягите и хуните със славяните излязоха по корави и устойчиви.Алчноста на католиците за нефт,газ,кюмюр и диаманти ни вкара в калта на безвремието и страха от бъдещето.В Украйна е като в България.Банди и оргамизирана престъпност от векове.Вътрешен проблем.Кой и им е крив че се ограбват сами като в България? Ресурси имат,дал бог.Прости са,алчни,глупави и зли.В корена си дълбоко са езичници.Древляни,Деревяни и какви ли не хамави суеверия има там.Брекиня ги води.Опустошиха се сами.Поляците им помогнаха с идеи задкулисни.Там нещата са така от векове.Петър Велики срещу Пжеч Посполите.ИСТОРИЯ и причинно следствени връзки.Чак не виждам нашите окъсани белодрешковци крадливи,какъв фактор са че изпъкват и с коментари сред населението.Тъпаци.На чужд гроб плачат,а техният буренясва.Лъжа ли е прости българи?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари