Владимир Путин пристигна в Китай

1
Самолетът на руския лидер кацна в Пекин
Самолетът на руския лидер кацна в Пекин Снимка: 1news.az / Архив

Самолетът на руския лидер кацна в Пекин

Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Пекин, където ще се срещне с китайския си колега Си Цзинпин, съобщиха руските информационни агенции.

Самолетът на руския лидер кацна малко преди 09:30 ч. местно време (01:30 ч. по Гринуич) в китайската столица, а това е първата му визита в голяма световна сила след началото на инвазията в Украйна през февруари 2022 г., посочва Франс прес.

В Пекин руският президент ще остане два дни - днес и утре, предаде ТАСС.

Работният график на Путин в Китай ще е доста натоварен. Първият ден от визитата си руският лидер ще посвети на двустранни срещу с колегите си, които вземат участие в Третия международен форум на инициативата "Един пояс, един път". Планирани са преговори на Путин с президента на Виетнам - Во Ван Тхъонг, с премиера на Тайланд - Сретха Тхависин, с президента на Монголия - Ухнаагийн Хурелсух и с президента на Лаос - Тонглун Сисулит.

Освен това руският лидер утре ще вземе участие заедно с китайския президент Си Цзинпин и неговата съпруга Пън Лиюан в церемонията по официалното посрещане на ръководителите на делегациите на страните участнички във форума на инициативата "Един пояс, един път".

Основните прояви на форума ще се състоят утре в Дома на народните събрания на площад "Тянанмън". Путин ще вземе участие в церемонията по неговото откриване, отбелязва ТАСС. Също утре ще се състоят руско-китайски преговори, след което Путин ще продължи поредицата от двустранни разговори в рамките на форума. Планирани са разговори на руския лидер със служебния премиер на Пакистан - Анвар ул Хак Какар.

В края на визитата си в Китай се очаква Путин да даде пресконференция, в която ще обобщи резултатите от посещението си, посочва ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    12
    do 11
    Ухааа, ти направо им показа откъде изгрява слънцето. xD /s
  • 2
    11
    До комунистите:
    Като си искате червената кочина... самолетен билет, летище и кеф ви Русия или Северна Корея. Махайте се! Не ви искаме тука! България е европейска държава! Не спряхте да квичите тука... "Колко е лош и прогнил запада", а ползвате всичките му облаги. Как не видях един червен да си купи нова Лада примерно... Произвеждат се, даже и автоматици имат вече (Баси кефа чуек!!!). Да ама не, всичките искате бяла Х6ца или Мерцедес. Защо не си купувате руски телефони примерно... Има такива R-phone, Inoi. Да ама не, пак Айфона си е айфон нали? Че и кредит ще теглите за новия модел, ама после ще плюете запада, че бил прогнил... докато качвате селфи у фейса как пиете черно Джони и Айфона и ключовете за Мерджана са на масата нали? Защо не видях един комунист да прати децата си да учат в Русия... всички си пращате децата в САЩ, Германия, Англия и тн. Там където са джендърите... любимата тема на червените човекоподобни. Джендъри, че джендъри... къде са тия джендъри?! Аз не ги виждам по улиците... оставете Емили тротинетката и мис(тър) Холандия, кажете ми къде са тия джендъри дето унищожават семейните християнски ценности, крадат деца и ги правят траверси в Швеция и са навсякъде... Щом ги намирате, значи ги търсите активно. Щом ги търсите активно, значи или искате и вие да сте като тях (тайно), или искате да се праскате с тях (пак тайно). Аз друго обяснение нямам... Що ходите на почивка по Испания, Гърция и Италия бе?! Ходете в Новосибирск, Норилск, и Толиати (града на руското автомобилостроене). Посетете някой от наукаград-овете им. Що ходите на гурбет на запад бе?! "Няма да робувам на англичанин", казал Ганьо и отишал да бере ягоди в Англия и да мие улици. Що ползвате интернет?! Та това е американско (краварско за тъпаците) изобретение... Комунизма е система в която профитира само боклука и доносника от който нищо не става. Хайде сега ми наспамете минуси, покажете колко сте прости и ограничени. Покажете на всички как се припознахте в коментара ми и ми слагате минус за да ме "накажете", да си "отмъстите", после си сипете още една парцуца, биите една злобарка и лягайте да спите - заработихте няколко копейки.
  • 3
    10
    до пишман daskal-ът
    Колкото повече коментираш, толкова повече се вижда че не знаеш за какво говориш и разсъждаваш на много основно и инфантилно черно/бяло ниво. Затова просто си преглътни гордостта и се спри... Остави големите да си говорят, върви си играй с LEGO конструктора или Minecraft, каквато ти е страстта...
  • 0
    9
    до 4
    Бил ли си в Русия Китай, че знаеш какви са им моделите на живот? Ти моделът на САЩ ли искаш? Децата ти да ти викат лельо и да не знаеш от какъв пол са?! Баси загубеняка! Сигурно вашите са били активисти на БКП или поне на кварталното ОФ. Карай си таксито и остави всеки сам да преценява за себе си какво иска, бе болшевик! Кой си ти и с какво право ни съдиш?
  • 1
    8
    Шегата настрани
    Преди време полюбопитствах как се става гражданин на северна Корея. Краткия отговор е - никак. Дългия отговор е - абсолютно никак. Просто не ни искат. Не знам какъв глад ги мори там, но за 30 години си удвоиха населението. Не знам дали пасат трева от глад, но произвеждат от химикалки до ядрени ракети. Не знам на какви хуманитарни помощи са, но средната продължителност на живота им е със 7 години по висока от нашата. Не съм бил в Пхенян, но в Сеул съм ходил няколко пъти. Клошари, просяци, измет. И то в сравнително централен квартал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари