Владимир Путин помилва 52 осъдени жени

3
Помилваните жени са предимно такива, имащи непълнолетни деца, бременни жени, а също и жени, които имат роднини, участващи в специалната военна операция
Помилваните жени са предимно такива, имащи непълнолетни деца, бременни жени, а също и жени, които имат роднини, участващи в специалната военна операция Снимка: Facebook

Помилваните жени са предимно такива, имащи непълнолетни деца, бременни жени, а също и жени, които имат роднини, участващи в специалната военна операция

Руският президент Владимир Путин подписа указ за помилване на 52 осъдени жени, съобщи днес, навръх Международния ден на жената, пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и БТА.

"При вземането на решението за помилване държавният глава се ръководеше от принципите на хуманността. Помилваните жени са предимно такива, имащи непълнолетни деца, бременни жени, а също и жени, които имат роднини, участващи в специалната военна операция", се казва в изявлението.

По-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обясни, че помилването е свързано с обсъжданията през декември в Съвета за развитие на гражданското общество и правата на човека (СПЧ) - консултативен орган към руския президент. На това заседание е бил повдигнат въпросът за амнистиране на някои категории жени, уточни той.

"Днешният указ беше подписан в контекста на обсъжданията на съвещанието на СПЧ", каза Песков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари