Владимир Путин показа новата си лимузина

0

Руският президент Владимир Путин мина през кремълския площад в нова черна руска лимузина преди встъпването в длъжност в понеделник, с което прекрати досегашната си практика да използва „Мерцедес“.

Новият модел, наречен "Лимузина Сенат", означава връщане към практиката от съветската епоха лидерите на страната да се возят в домашни церемониални автомобили.

Съветски лидери ползваха лимузините „ЗИЛ“, а по-нископоставените служители „летяха“ с „Чайка“.

Агенция РИА Новости цитира гост на церемонията, който заявил, че новата кола "е по-яка от тази на Тръмп" (американският президент ползва „Кадилак“).

"Това е основната автомобилна интрига през последните пет години", разказва репортер на телевизия "Россия 24", хвалейки факта, че колата е "произведена в Русия, направена с руски компоненти и направена от ръцете на руски специалисти".

Независимо от това, новият модел на „Лимузина Сенат“ също се е възползвал от "международния опит", заяви репортерът, тъй като двигателят бе разработен с помощта на инженери от „Порше“.

Лимузината е в процес на развитие от 2013 г. насам, съобщи TAСС, като за проекта са насочени 12,4 милиарда рубли (197 милиона долара) държавни средства. Производството започна миналата година.

Новата лимузина, която е малко по-дълга от 6 метра,е част от диапазона, наречен Aurus, който ще включва и седан, наречен „Сенат“ и MPV, наречен "Арсенал", предаде руската телевизия, като казва, че имената са взети от кули на Кремъл. Гамата ще се продава и в търговската мрежа и ще се конкурира по спецификации и цени с “Мерцедес Майбах“, „Бентли“ и „Ролс-Ройс“, съобщи ТАСС.

Руските лидери отдавна се наслаждават на използването на техните забележими отдалече автомобили.

Болшевишкият лидер Владимир Ленин използваше колите на бившето царско семейство и се качи в Rolls-Royce Silver Ghost, докато любимата кола на Сталин беше „Пакард“, допълниха от ТАСС.

Бронираните лимузини ЗИЛ се появяват през 50-те години и са използвани до средата на 90-те години, след което служителите до голяма степен преминаха на „Мерцедес“-и. И „Чайка“ е разработена през 50-те години.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари