Владимир Путин представи новия си „Кортеж"

0

Путин измина с автомобила около 200 метра – от Сенатския дворец до Кремъл.

Владимир Путин встъпи в длъжност като президент на Русия, но този път на борда на представителната лимузинаКортеж”, както и бе обещано.

Дължината на „Кортеж” е 6,62 метра, широчината е 2 метра, височината 1695 мм, а пътният просвет е 200 мм. За сравнение Mercedes-Benz S-Class Pullman (W222) е дълъг 6499 мм и е широк 1899 мм.

Голямата изненада е задвижването. Очакваше се лимузината на Путин да се задвижва от V12 двигател с 4 турбини, чиято мощност е около 860 к.с. и над 1300 Нм. Но лимузината за церемонията разчиташе на 4,4-литров V8 двигател с мощност от 600 к.с. и 880 Нм, комбиниран с електрически мотор-генератор и 9-степенна автоматична трансмисия, разработена от московската компания KATE. Задвижващи са четирите колела. Двигателят е разработен съвместно между НАМИ и Porsche Engineering.

Цивилните автомобили от проекта „Кортеж” ще се продават под марката Aurus. Името е образувано от комбинацията на думите Aurum (злато) и Russia (Русия).

Моделите, ще носят имената на кремълските кули - "Сенат", "Арсенал" и "Комендант", твърди ТАСС, цитиран от Vesti. Първото име ще се използва за седана и лимузината (чиято цена ще е около 10 млн. рубли или 260 000 лв.), второто ще е за минивана и третото за всъдехода, който ще се появи на пазара последен – в края на следващата година.

Седанът и лимузината ще влязат в продажба в края на август – началото на септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари