Путин се подписа на капака на руския "Мерцедес“

0

Руският президент Владимир Путин посети завода на Daimler в Московска област, наблюдава процесът на монтиране на автомобилите и се подписа на капака на един от новите „руски“ „Мерцедес“-и, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Путин присъства на официалното откриване на първия в Русия завод за производство на „Мерцедес“. Президентът разгледа конвейерната линия, която е монтирана на принципа на напълно гъвкаво сглобяване, което позволява едновременното производство на няколко автомобилни платформи на една и съща линия, разказват агенциите.

На държавния глава била показана малка презентация за завода и възможностите за производство. След това президентът направил обиколка. В края на обиколката му Путин бил помолен да се подпише на един от автомобилите, в резултат на което подписът на стопанина на Кремъл останал на предния капак на един чисто нов „Мерцедес“.

Руските медии не коментират дали тази кола ще бъде запазена или пък продадена на хора, искащи да притежават вещи с подписа на Путин.

Проектната мощност на завода, чието изграждане започна през 2017 г., е 25 000 коли годишно. В предприятието ще работят около 1000 квалифицирани кадри.

Немският автогигант инвестира в завода около 250 млн. евро.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари