Вижте ловеца на джигити на пътя

0
Неговото хоби е да заснема и разпространява в интернет клипове с нагли нарушители на пътя
Неговото хоби е да заснема и разпространява в интернет клипове с нагли нарушители на пътя Снимка: btv

Веселин Стойчев е един истински ловец на шофьори нарушители.

Неговото хоби е да заснема и разпространява в интернет клипове с нагли нарушители на пътя. За целта той използва видеорегистратор

Вече втора година се занимава с това и досега е публикувал над 400 клипа, гледани над 100 хиляди пъти във Фейсбук, съобщава БТВ.

Видеорегистраторът е „автоматично устройството, което при подаване на контакт се включва и започва да снима. В обектива на камерата му влизат всякакви нарушения, като престрояване без мигач, засичане, превишена скорост.

Има и доста фрапантни нарушения с непропускане на линейка напоследък, като инцидент на столичния бул. „Прага“. При него Веселин едва не се удря в луксозен автомобил, след като бива засечен. Вместо да се извини, човекът отсреща му показва среден пръст.

Веселин признава, че и той прави нарушения, но се старае да спазва правилата за движение. Усеща се, че се старае все повече, особено когато е с видеорегистратора.

Чрез фейсбук страницата „Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем“ Веселин се надява да промени лошите навици. Вярва, че ефект има, а подобни инициативи са реакция от напрегнатия ни живот.

„На българина му омръзна постоянно да в напрежение. Иска да се почувства истински гражданин, който има право да упражни някакъв контрол върху институциите и даже контрол върху тези, които ни газят по пътищата“, посочва той.

Веселин организира и подписка за законодателни промени, които да позволят използването на видеоматериал като доказателство в съда.

Междувременно статистиката сочи, че през 2015 г. 665 души са загинали по пътищата, а 8600 са били ранени.

Източник: btvnovinite.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари