Вижте как улични мимове мамят минувачите

1
Поредната измама, намерила място по софийските улици
Поредната измама, намерила място по софийските улици Видео: БНТ

Зрителка на БНТ2 сигнализира за поредната измама, намерила място по софийските улици.

Лица, представящи се за улични мимове, принуждават минувачите да им оставят пари. Подробности вижте във видеозаписа, който получихме в редакцията.

Мимове статуи, облечени в широки дрехи, с плътно боядисани лица и стоящи върху висока платформа са честа гледка навсякъде по света. Какви са обаче особеностите на един мим паметник, който броди по оживени места в столицата? Той се движи, говори и подхвърля свирка, украсена с цветя в краката на минувачите, най-често жени. Нашата зрителка разказа, че след като е подала уж случайно изпуснатият букет на актьора, е била хваната за ръка и буквално изнудена да остави пари в шапката му. Както се вижда от кадрите, мимът дори любезно държи чантата на поредната примамена гражданка, за да я улесни да му даде пари.

Според зрителката, освен неудобствата, които създават на гражданите, тези мимове злепоставят и добросъвестните свои колеги.

На нашето запитване от Столичната община уточниха, че при тях не е постъпвало искане за издаване на разрешително за подобна улична дейност. Засега не е ясно и кой е отговорен за морала в поведението на тези актьори.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари