Вицепрезидентът: Кражбата на история е оскърбление на паметта на героите

0
Илияна Йотова коментира приетата от Северна Македония резолюция
Илияна Йотова коментира приетата от Северна Македония резолюция

Илияна Йотова коментира приетата от Северна Македония резолюция

"Всякакви опити за кражба, за подмяна на история, за делението на героите на чужди и свои е оскърбление на тяхната памет и много тежка присъда за дръзналите да го правят. България няма да го допусне, ще пази чиста и свята своята история. Няма да приемем езика на омразата и твърдата ни позиция вече се чува и в Европа“.

Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В събота беше отбелязана 118-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Вицепрезидентът коментира приетата от парламента на Република Северна Македония резолюция за създаване на червени линии при преговорите с България.

По думите ѝ резолюцията няма да помогне в процеса на изясняване на позициите между двете страни, при това в момент, в който диалогът между София и Скопие започна да се развива.

Пътят не е в самоцелното противопоставяне, а в диалога и реалното решаване на споровете. Длъжни сме пред своите деца и тяхното бъдеще", посочи вицепрезидентът.

Тя даде за пример успешното трансгранично партньорство между община Гоце Делчев и Гърция и Република Северна Македония. Един от настоящите проекти е свързан с ученическия лагер в село Попови ливади.

По-късно вицепрезидентът присъства на традиционния събор на Попови ливади, организиран от община Гоце Делчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук