Илияна Йотова: Няма да бъде добър сигнал, ако днес се стигне до конфронтация

0
В името на тази памет днес да няма никакви ексцесии да няма напрежение, апелира вицепрезидентът
В името на тази памет днес да няма никакви ексцесии да няма напрежение, апелира вицепрезидентът Снимка: БГНЕС

В името на тази памет днес да няма никакви ексцесии да няма напрежение, апелира вицепрезидентът

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че много се надява да няма напрежение и ексцесии при честването на годишнината на Гоце Делчев в Скопие. По думите ѝ, ако се стигне до такива, това няма да е добър сигнал както към нашето общество, така и към гражданите на Северна Македония, предаде БНТ.

"Много се надявам тържествата днес наистина да бъдат в памет на един голям революционер, един голям българин обединител. На човек, който не е пожали себе си, за да може да види отечеството си обединено и свободно. В името на тази памет днес да няма никакви ексцесии да няма напрежение. Надявам се и нашите колеги от Република Северна Македония да са взели всички мерки за това.

Няма да бъде добър сигналът, който ще изпратим както към нашето общество, така и към гражданите на РСМ, ако днес се стигне до конфронтация, ако отново днес бъдат разменени думи на омраза - такива, на каквито, за съжаление, сме свидетели през последните години.

Република Северна Македония блокира сама членството си в ЕС, защото България е непреклонна.

Докато не се изпълнят предварителните условия по френското предложение, които бяха приети и от тяхна страна и са решение на българското Народно събрание, ние няма да дадем зелена светлина за междуправителствена конференция, която на практика ще отблокира истинския процес за започване на преговори с РСМ. И докато българите в Македония не бъдат записани в конституцията на нашите западни съседи, както и не само запис, но и спазване на техните човешки права, така както една страна се е запътила към реално членство в ЕС подобава", коментира Йотова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари