Виталий Кличко: Русия няма "да открадне" Коледа от украинските деца

0
В Киев нарекоха изкуствената елха "коледното дърво на украинската непобедимост"
В Киев нарекоха изкуствената елха "коледното дърво на украинската непобедимост" Снимка: БТА / АР

В Киев нарекоха изкуствената елха "коледното дърво на украинската непобедимост"

Общинари от украинската столица Киев запалиха осветлението на коледната елха в центъра на града и увериха, че няма да позволят на Русия "да открадне" Коледа от децата, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Руснаците се опитват да лишат нашите граждани от нормален живот, но ние няма да им позволим да откраднат от нашите деца най-светлите празници - Нова година и Коледа", заяви кметът Виталий Кличко при запалването на коледната елха. "Нарекохме я "коледното дърво на украинската непобедимост", допълни той.

Вчерашният ден в Киев започна с поредни атаки по критичната инфраструктура. В неговия край обаче в центъра на украинската столица до храма "Света София" беше поставено 12-метровото изкуствено дърво, символично украсено с гълъби на мира.

Според традицията украинският народ празнува Коледа на 7 януари, но проучвания на общественото мнение сочат, че делът на предпочитащите датата да се смени на 25 декември е нараснал от 26 процента през миналата година до 44 процента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Indianec v BG
    Не, няма да е Русия, Украйна и "приятели" ще я "открадне". Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари