Висшето училище по агробизнес изпрати последния си випуск

1

На днешното тържество на русенския филиал на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите бяха връчени дипломите на випуск 2019.

Областният управител на област Русе Галин Григоров беше сред официалните гости, който поздрави преподавателите и им пожела с ентусиазъм, професионализъм и упоритост да продължат да утвърждават и надграждат авторитета на институцията, подготвяйки кадърни и достойни кадри.

„Благодаря Ви, че направихте своя избор да останете, да учите и да се развивате в България! Вярвам, че това, което Вие направихте Ви прави достойни наследници на предците ни, които в най-тежките години за България останаха, работиха и създадоха една силна и прекрасна страна! Пожелавам Ви крепко здраве, късмет, както и да постигнете професионално развитие по най-добрия начин! На добър час!“ зави още Григоров в обръщението си към абсолвентите.

Днес своите дипломи получиха общо 198 студенти, като 122-ма от тях станаха бакалаври, а 76 – магистри. Средният успех сред бакалаврите е 5.42, а при магистрите 5.85. От всички завършили 9 бяха удостоени със златен медал, 7 със сребърен и 8 с бронзов.

Випускниците с най-висок успех, а именно Виолета Минчева-Петрова, която завърши с пълно отличие магистратура по мениджмънт на храните и храненето, Маргарита Братоева, която се дипломира с отличен 5.99 по бакалавърската специалност „Стопанско управление“ и Анелия Дянкова – вече магистър по „Административно-информационен мениджмънт“ с общ успех от следването 5.96 получиха и грамоти от областния управител.

В словото си ректорът академик Димитър Димитров отбеляза, че през 28-те години от създаването на висшето училище са обучени над 32 000 висшисти, като приблизително 52% от тях са се реализирали по специалността си. Акцент беше поставен и върху необходимостта от интернационализация на висшето образование и съответно привличането на все повече чуждестранни студенти.

Поздравителен адрес беше връчен и от името на председателя на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и народен представител от 19 МИР Искрен Веселинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари