Високи сметки за ток стреснаха столичния квартал „Факултета”

3
Не можем да си позволим да работим за 300-400 лв. и да плащаме такива високи цени
Не можем да си позволим да работим за 300-400 лв. и да плащаме такива високи цени Видео: bTV

Недоволство се надига в столичния квартал „Факултета” заради изключително високите сметки за ток.

Хората през последните месеци получават фактури за между 600 лв. и 1000 лв.

Ние не можем да си позволим да работим за 300-400 лв. и да плащаме такива високи цени”, коментира Рашо Илиев, който наскоро е платил 774 лв., а сега му предстои да даде над 800 лв. Той показа и дома си – с модерни електроуреди, но и отопление на печка тип „кюмбе”, съобщава bTV.

По цял ден нито съм тук, нито семейството ми, всички сме на работа”, подчерта мъжът, който преди години имал малък цех и даже за него плащал наполовина на това, което сега искат от ЧЕЗ за потреблението в къщата му.

Хората от квартала, в който живеят предимно роми, се оплакват, че волтажът е нисък, спиранията на тока продължават по няколко дни, никой не знае към кое табло е, хартиените сметки не идват и електромерите не се подменят. Техниците от енергото пък никога не констатирали проблеми.

Възможно ли е някой да се прикачва към коректните платци? Жителите на квартала са категорични, че няма как – сложен е СОТ, имало и охранители.

Тази вечер от „Факултета” организират протестно шествие по бул. „Възкресение” с искане за среща с началника на енергото.

От ЧЕЗ заявиха в своя позиция, че проблемите с разпращането на хартиените фактури се дължат на неточни адреси, а направените проверки по сигнали за нереални сметки не са открили нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари