Вируси мъчат русенските ученици

1
Заболяването протича за три дни и без повишена телесна температура
Заболяването протича за три дни и без повишена телесна температура Снимка: iStock

Силна хрема, отпадналост и болки в гърлото, това са симптомите на вирусната инфекция, която остави доста русенски ученици в къщи 

За това алармира Ивайло Недков, читател на Dunavmost.com. Любопитен факт е, че децата не се оплакват от повишена температура. При някои от хлапетата се появява и лека, но влажна кашлица. 

Ивайло Недков разказва, че и двете му деца се тръшнали по едно и също време болни у дома. Той веднага се притеснил да не би да са се заразили с коронавирус, но личният лекар на малчуганите го успокоил, че клиничната картина на КОВИД-19 е съвсем различна. 

Той посъветвал родителите да започнат лечение с витамини, чайове и сироп за кашлица. "Не е нужно изобщо употребата на антибиотик", категоричен бил докторът. 

Когато се обадил на класните ръководители да съобщи, че децата са болни, Недков с учудване разбрал, че доста деца от двата класа са болни. 

Медиците съветват в началото на есенно-зимния сезон да се засили имунитета на подрастващите с витамини, разходки на чист въздух, спорт и режим на почивка и натоварване. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари