Вирус в мрежата се замаскира като YouTube

0
Зловредният вирус се разпространява с Месинджъра, като се замаскира по различен начин за всеки от браузърите
Зловредният вирус се разпространява с Месинджъра, като се замаскира по различен начин за всеки от браузърите Снимка: Thinkstock/Getty Images

Специалистите от "Лаборатория Касперски" предупредиха за нова виртуална опасност, разпространяваща се във Facebook Messenger, която кара потребителите да инсталират зловредно програмно обезпечение.

Хакери пробиват акаунтите на потребителите и изпращат от тяхно име активна връзка на техните приятели, алармира Мениджър.

При кликването й потребителите попадат на страница с видео, а оттам - на фалшиви сайтове, в зависимост от браузера, който използват. На тези, които ползват Mozilla Firefox за Windows, им се предлага да качат обновление за Flash Player, под което е маскиран зловреден вирус.

Потребителите на Google Chrome пък виждат имитация на YouTube, отчитаща грешка и покана за презареждане. При кликване върху нея започва зареждане на разширение, което качва опасния вирус.

Опасността се отнася и за потребителите на операционните системи Linux и MacOS, предупреждават от "Лаборатория Касперски" 

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари