Вили Икономов се завърна с почетен плакет от конкурса "Звездици за Лора"

0
Вили Икономов се завърна с почетен плакет от конкурса "Звездици за Лора"

10 години от трагичната катастрофа в река Лим, при която загинаха 12 деца от Свищов, се навършиха на 4 април, петък. Тъжната годишнина беше отбелязана с ежегодния конкурс за млади изпълнители „Звездици за Лора”, който се организира от бащата на едно от загиналите деца – Илиян Николов, Фондация „Ангели от Лим” и местната община. Събитието се проведе от 4 до 6 април в дунавския град, съобщиха от Община Русе.

Тази година изданието на конкурса е 10-то поред и както всяка година от основаването си, конкурсът събра деца и юноши от цяла България. По традиция, в неделния ден се състоя гала-концертът на наградените участници, отличени от журито. Домакините и гостите на конкурса имаха възможността да се радват както на изпълненията на лауреатите от юбилейното издание, така и на изпълненията на носителите на най-голямата награда на конкурса Гран При през годините – Мелинда Христова, Ана-Мария Янакиева, Пламен Борисов и специалните гости Симона Иванова от Шоуто на Слави, Николай Манолов и др.

В знак на благодарност към работата на вокалните педагози, които работят и подготвят децата, както и като израз на признание за дългогодишно участие на техните възпитаници в „Звездици за Лора”, по време на награждаването на младите певци, Илиян Николов връчи юбилейни плакети на някои от най-изявените педагози.

Специален гост на гала-концерта на лауреатите на конкурса, който се състоя в Първото българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови”, беше и русенският вокален педагог, маестро Вили Икономов, на когото също бе връчен юбилеен плакет. През годините негови възпитаници са отличавани от журито на конкурса с най-високите призови награди в различните възрастови групи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари