Виктор Орбан: Европейският съюз е лоша съвременна пародия на СССР

3
Брюксел е просто лоша съвременна пародия
Брюксел е просто лоша съвременна пародия Снимка: Виктор Орбан / Twitter

Брюксел е просто лоша съвременна пародия

Виктор Орбан сравни членството на Унгария в ЕС със съветската окупация на страната му по време на реч в понеделник по повод годишнината от въстанието на Унгария през 1956 г. срещу съветското управление, пише европейската редакция на Politico.

"Днес изскачат неща, които ни напомнят за съветските времена. Да, случва се историята да се повтори“, заяви Орбан във Веспрем, предадоха местните медии. "За щастие, това, което някога беше трагедия, сега в най-добрия случай е комедия. За щастие Брюксел не е Москва. Москва беше трагедия. Брюксел е просто лоша съвременна пародия."

"Трябваше да танцуваме на мелодията, която Москва свиреше, Брюксел иска същото, но ние танцуваме както искаме, а ако не искаме, тогава не танцуваме“, добави Орбан.

Речта отразява думите на Орбан от това време миналата година, когато той предположи, че ЕС ще свърши като Съветския съюз.

Миналата седмица Орбан беше заснет да се ръкува с руския президент Владимир Путин, първото фотографирано ръкостискане между руския президент и лидер на ЕС, откакто Москва започна пълномащабното си нахлуване в Украйна през февруари 2022 г. Орбан пропусна онлайн среща на лидерите на ЕС, на която те обсъдиха отговора си на войната Израел-ХАМАС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    Истина Казва
    Но кой помни резултатите от СССР в България сега? Там като мръднеха в София наставаше смут и хващаха пневмония ,а на регионално и областно ниво се осираха.Иначе всичко преиначаваха.Ако в София е кацнало врабче до Русе стигаше Орел или Поне Сврака. И сега не е по различно.Превърнаха се 1:1 в ЗКПЧ-та .Преди на Социализма и Комунизма,а сега на Европеизма,Американизма,Джендъризма и НАТОВИЗМА. Разлика няма Само където героите не бяха Соломон Паси,Бойко Борисов,Атанас Атанасов,Костов,Киро,Асен,Свинаров,Тагаренко,Ристо ,Кунева,Михайлова,Поптодорова.През социализма най много по една канцелариика и трабант,запорожец,вартбург,а сега? Ще се разчекнат от кричане. Прав е В.Орбан
  • 14
    1
    Sтанко
    Голям си, Орбане! Ако можеше да те подкрепя - нямаше да се дърпам да ходя по избори! Е, на... тука при нас не може един кмет да си харесам... всичките са маскари!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари