Виктор Орбан: ЕС да премахне енергийните санкции срещу Русия

1
Наложените санкции вредят повече на Европа, отколкото на Русия, каза Орбан
Наложените санкции вредят повече на Европа, отколкото на Русия, каза Орбан

Според унгарския премиер това трябва да се случи до края на годината

Енергийните санкции на Европейския съюз срещу Русия трябва да бъдат премахнати до края на годината, тъй като нанасят щети на самите страни от Общността. Това е заявил министър-председателят на Унгария Виктор Орбан на среща с членове на парламентарната фракция на управляващата в Будапеща партия ФИДЕС-Унгарски граждански съюз, съобщава електронното издание на вестник Magyar Nemzet, предаде Агенция Фокус.

Според медията Орбан е отбелязал, че през ноември ще има реална политическа възможност за преразглеждане на санкциите, наложени срещу Русия заради събитията в Украйна. "Затова той призова членовете на своята фракция да направят всичко възможно, за да гарантират, че Европа ще премахне тези санкции не по-късно от края на годината“, пише Magyar Nemzet.

Премиерът е подчертал, че ако санкциите бъдат премахнати, цените веднага ще паднат наполовина, а инфлацията ще намалее, продължава вестникът. Орбан е уверен, че без санкции европейската икономика ще се възстанови и ще избегне заплахата от рецесия.

По думите му при въвеждането на санкциите през лятото от Брюксел са обещали, че те ще ударят Русия, а не хората в Европа. "Оттогава насам стана ясно, че наложените санкции вредят повече на Европа, отколкото на Русия, цитира Magyar Nemzet изказването на Орбан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари