ВиК - Русе: Спрете изхвърлянето на мокри кърпички в канализацията!

17
Има множество случаи на задръстване на помпите в канализационната помпена станция в квартал „Ялта“
Има множество случаи на задръстване на помпите в канализационната помпена станция в квартал „Ялта“

Напоследък се регистрират множество случаи на задръстване на помпите в канализационната помпена станция в квартал „Ялта“

В станцията са инсталирани решетки, които улавят твърдите предмети, плаващи в отпадъчните води, за да се предотврати евентуално задръстване на помпите, но изхвърлените в канализацията мокри кърпички често успяват да преминат през решетките. Щом стигнат до помпите, отпадъците образуват сериозни наслагвания, които възпрепятстват нормалната работа на съоръженията: водата не може да се изпомпи и се разлива, започва да отделя неприятни миризми и създава предпоставки за разнасяне на зарази. От друга страна, честото задръстване на помпите би могло да доведе до повреди, съобщиха от ВиК - Русе.

"Вярваме, че е необходимо да подходим сериозно към проблема преди той да се е задълбочил. Ето защо отправяме молба към жителите на квартал „Ялта“: помогнете ни да спрем изхвърлянето на мокри кърпички в канализацията! Мокрите кърпички не се разграждат и не би трябвало да се изхвърлят в тоалетната чиния. Мястото им е в кофите за отпадъци.

Приканваме Ви да използвате канализационната мрежа по предназначение за безопасното и безаварийно поддържане на пречиствателните съоръжения и опазване на изградената мрежа. Разчитаме на Вашето съдействие и гражданска съвест за подобряване на състоянието мрежата и предотвратяване на бъдещи проблеми!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук