ВиК - Русе обяви състоянието на водоснабдителната и канализационната мрежа след бурята

1
От дружеството призовават гражданите да спазват знаците и пътната сигнализация
От дружеството призовават гражданите да спазват знаците и пътната сигнализация Снимка: Радостина Цонева, Фейсбук

Във връзка с проливните валежи тази сутрин на територията на община Русе ВиК ООД-Русе информира гражданите за състоянието на водоснабдителната и канализационната мрежа, както и на улици и участъци в обхвата на т. нар „воден цикъл“:

•        Водоснабдителна мрежа

Възникнала е голяма авария на главен водопроводен клон с диаметър ф250 по ул. „Плиска“ в района на ресторант „Париж“. Аварията вече е локализирана и са предприети действия по нейното отстраняване.

•        Канализационна мрежа

По време на интензивния валеж е бил претоварен канализационен колектор по бул. „Христо Ботев“ и по бул. „Цар Освободител“, което е предизвикало наводняване на района при кръстовището в близост до бившата Симова мелница. Претоварен е и колектор „Чипровци“, вследствие на което е залято кръстовището на ул. „Чипровци“ с ул. „Мала планина“.

Решетките на редица дъждоприемни шахти са били запушени от паднали листа, което е довело до локални наводнения на терена като тези по бул. „Скобелев“ до СБА, жп подлеза на бул. „Липник“ и по бул. „Придунавски“ пред Гранична полиция.

Вследствие на токови удари временно е било прекъснато електрозахранването на канализационна помпена станция „Кея“ и „Ялта“. Към момента и двете станции са с възстановено електрозахранване.

•        Улици и участъци в обхвата на проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Русе“

Всички изкопи в рамките на проекта са наводнени. Получили са се затлачвания и частично отмиване на обратни насипи. В момента фирмите изпълнители работят по отводняване и възстановяване на засегнатите участъци.

Вследствие на валежите по ул. „Македония“ е пропаднал автомобил на охранителна фирма, наета от изпълнителя за охраняване на техника и оборудване, която се използва на обекта за изграждане на канализация в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ в рамките на Проекта. В момента се извършват действия по изваждане на превозното средство. От ВиК-Русе призовават гражданите да спазват знаците и пътната сигнализация, и да не преминават огражденията по улицата, която е затворена заради ремонтните дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари