Виенски автобус се разходи по улиците на София

0

Автобус, работил до скоро в градския транспорт на Виена, предизвика учудване и интерес сред столичани в късния следобед днес.

Превозното средство е реставрирано от запален почитател на градския транспорт на Виена, който е положил старание до последните дребни детайли. Автобусът пък е закупен през 2017 година от малък транспортен оператор в град Перник, информира Novini.bg.

През месец август тази година, автобусът постъпва за реставрация в София, като за нея помагат и от виенската компания "Виенер линиен", чиято собственост е бил автобусът до 2016 година. Историята на този автобус е много интересна, тъй като той заедно с прототипа с инвентарен номер 8401 във Виена, са участвали в различни демонстрационни мероприятия, включително тестове в различни европейски градове. Доставен за компанията през 2006 година, той работи точно 10 години в Австрийската столица.

Сега, автобусът се очаква да посрещне представители на "Виенер линиен" през месец февруари 2019 година, когато традиционно се провеждат "Дни на Виена в София".

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари