Видео от протеста на полицаите и пожарникарите днес

0
Всички те поискаха оставката на министър Христосков
Всички те поискаха оставката на министър Христосков Видео: БЛИЦ

Полицаи, пожарникари, служители в затворите и военни излязоха на протест срещу орязването на социалните им права. Те са недоволни от идеята да се увеличи възрастта им за пенсиониране, видя на място човек на БЛИЦ.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че подкрепя колегите си.„СДВР е обявило мероприятието на синдикатите на протестиращите като рисково и са организирали нашите колеги да ни пазят“, разкри пред БЛИЦ представител от протестиращите. 

Всички те поискаха оставката на министър Христосков заради изказването му, че искането на полицаите, служителите на затворите за неговата оставка е „комично“. 

„Къде сте бе, комичните, откъде ви дойде наум, че някой трябва да ви пита, че иска да ви прецака? Ако Христосков смяташе, че военният трябва да се пенсионира, след като стане недъгав или пожарникарят да се пенсионира, след като го налегне старческа немощ, то това не е моята държава“. Това обяви пред колегите си Валентин Попов, председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите от МВР.

Шефът на Синдиката на служителите в затворите пък заяви, че пред себе си не вижда смешници, а момчета, които охраняват границите на България с риск за живота, хора, които отново с риск за живота си са вадили пострадали от наводненията. „Аз виждам хора, които работят с престъпниците на България“, подчерта още Иван Петров. 

Протестът бе подкрепен и от вицепрезидента КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, който подчерта, че възрастта за пенсиониране и други въпроси, касаещи служителите на МВР и затворите, трябва да се решават не от разни консултативни съвети. Те трябва да се решават с участието на синдикатите.

Всички протестиращи се обединиха около искането за оставка на Христосков.

„Заместихме пушенето на цигари и пиенето на вода с искането за оставка заради арогантността към синдикалните организации. Която бе разчетена в изказването на Христосков. Той нарече нашите искания за прозрачност комични“, заяви Цветан Михайлов от Синдиката на служителите на затворите. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари