Виаграта може да намали с 25% риска от ранна смърт при мъжете

0
Първоначално виаграта е разработена за лечение на стенокардия
Първоначално виаграта е разработена за лечение на стенокардия

Първоначално виаграта е разработена за лечение на стенокардия

Лекари от медицинския център "Хънтингтън" са установили, че приемът на виагра и други лекарства за еректилна дисфункция може да намали риска от ранна смърт при мъжете. Изследването е публикувано в Journal of Sexual Medicine.

Учените са анализирали данни от около 70 хил. мъже с еректилна дисфункция. Проучването показва, че при мъжете, които приемат лекарства за еректилна дисфункция (силденафил или тадалафил), рискът от сериозни нежелани сърдечносъдови събития е с 13% по-нисък. Освен това рискът от смърт вследствие на сърдечносъдови заболявания е намалял с 39%, а рискът от смърт по каквато и да е причина - с 25%.

Първоначално виаграта е разработена за лечение на стенокардия - болка в гърдите, свързана с коронарна болест на сърцето. Когато изследователите забелязали, че лекарството подобрява ерекцията, те насочили вниманието си към лечението на еректилна дисфункция.

Виагра

Лекарството е синтезирано в търсене на средство за подобряване на притока на кръв в миокарда, лечение на стенокардия и коронарна болест на сърцето. По време на клиничните изпитвания през 1992 г. е установено, че ефектът му върху сърдечния кръвоток е минимален, но има изразен ефект върху кръвообращението в областта на тазовите органи, включително допринася за подобряване на кръвообращението в пениса.

Лекарството увеличава количеството на кръвта, постъпваща в пениса, което увеличава естествената ерекция. Силденафил действа само когато мъжът изпитва естествена сексуална възбуда, а когато сексуалният акт приключи, пенисът естествено се връща в отпуснато състояние. С други думи, силденафил действа само върху естествените механизми на възникване на ерекция.

Силденафил се предлага под формата на таблетки от 25, 50 и 100 mg, които съдържат съответно 25, 50 и 100 mg силденафилов цитрат. Генеричните лекарства могат да съдържат увеличени дози до 150 mg.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Пенсионера
    А по здравна каса ще се раздава ли безплатно?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари