Вежди Рашидов: Ще направя мое лично, човешко дарение на пострадалите в Турция

0
Човешкият живот не се дели на сириец, на турчин или на българин, подчерта експредседателят на парламента
Човешкият живот не се дели на сириец, на турчин или на българин, подчерта експредседателят на парламента Снимка: БГНЕС

Човешкият живот не се дели на сириец, на турчин или на българин, подчерта експредседателят на парламента

"Българската държава винаги е била реагираща в много случаи. Тя винаги е била инициатор, първа да е и винаги е помагала. В тази ситуация нито бързото реагиране е полезно, нито бавното. Няма нищо по-страшно и по-неконтролирано от природата" - така председателят на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов коментира в студиото на "Говори сега" по БНТ опустошителното земетресение в Турция и Сирия и реакцията на държавата.

"Това са човешки жертви, съдби и от излъчваните кадри на тези детски лица, които са в стрес, няма как да ги забрави човек. Ние сме част от този живот и от тази природа. Смятам, че българската държава ще реагира и реагира, изпратихме хора да помагат", каза Рашидов.

Той допълни, че ще говори с турския посланик у нас Айлин Секизкьок, за да направи свое лично, човешко дарение.

"В момента бих апелирал и тези дни ще направя едно дарение и нека да се обединим - в момента хората имат нужда от газови печки, от храни, одеяла, палатки. Това е най-необходимото. След това сигурно ще продължим да помагаме, защото бедствието е много голямо, нечовешко е", добави Вежди Рашидов.

По отношение на Сирия, той каза, че човешкият живот не се дели на сириец, на турчин или на българин. Това е човешка съдба и в нея трябва да се реагира равнопоставено, както към живота на едни, така и към живота на други.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари