Веселинов: ГЕРБ ще си платят чисто електорално

0
Ще бъдат наказани от избирателите
Ще бъдат наказани от избирателите Видео: Канал 3

ГЕРБ ще си плати заради решението да си да подкрепи първоначално промените в Изборния кодекс, ограничаващи преференциите.

Това отново обяви зам.-председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов, предава Канал 3. 

Това той заяви още преди два дни, а днес разясни и какво точно е имал предвид.

"Ще си плати заради лансирането на тези непопулярни тези. Това беше против техния собствен интерес, защото ГЕРБ генерират голямо количество преференциални гласове, но въпреки това те решиха да правят жестове, за да спечелят подкрепа към вездесъщия кворум. И тази отстъпчивост  доведе до едно обществено напрежение, което беше абсолютно предвидимо и за което и аз ги предупредих.

Ще си платят затова, че си позволиха да поставят под въпрос извоювани демократични права на гражданите. Ще си платят чисто електорално, ще бъдат наказани от избирателите. Така си мисля", заяви Веселинов в интервю за Канал 3.

Той говори и за предстоящите европейски избори и дали "Обединените патриоти" ще се явят заедно на изборите, и дали отново няма да се стигне до скандал в малката коалиция при подреждането на листите за евровота.

"Вече закъсняваме с реденето на евролистите. Някакви ясни заявки в тази насока не виждам. Но листите са най-маловажното нещо в момента. За нас от ВМРО е кауза да поддържаме обединението на Патриотите. В същото време виждаме, че прекалено често имаме различни позиции, вървим в различна посока и за съжаление прекалено често институциите на "Обединени патриоти" не работят - говоря за коалиционния съвет.

Така че няма да е изненада, ако не се явим заедно на евроизборите. Но с това светът не свършва. Коалицията "Обединени патриоти" е създадена за парламентарните избори, тя ще продължи да съществува по правилата, които е създадена тук в парламента. Новите битки явно всеки ще ги води съобразно собствените си цели", коментира Веселинов.

Той обясни и кой или по-точно какъв трябва да бъде водачът на евролистата на Патриотите.

"Ние държим листата на "Обединени патриоти", искаме да сме обединени, да бъде водена от човека, който ще направи най-голям резултат за каузата, която застъпваме. Нашата задача е да намерим най-мажоритарния, най-силния водач, който ще убеди най-много хора да подкрепят каузата ни. И в това отношение ние трябва да направим онзи алгоритъм, който да ни позволи да стигнем до най-доброто име", каза зам.-председателят на ВМРО и също подкрепи идеята на Красимир Каракачанов за вътрешни избори в рамките на "Обединени патриоти".

Веселинов отправи и упрек към БСП заради решението им да не влизат в пленарната зала.

 "Не мисля, че БСП имат стратегия. те имаха една адекватна позиция, макар и не съвсем искрена, в защита на преференциите. Фактът, че мнозинството, в случая ГЕРБ, преразгледа собствената си позиция, трябваше да бъде за тях достатъчен. Те всъщност се радикализираха, когато разбраха, че предстои промяна на решението на ГЕРБ. Направиха го, според мен, за да кажат, че те са извили ръцете на ГЕРБ.

Сега очевидно това ще бъде поредният опит на чисто инстутиционално ниво да се правят проблеми и да се бламира работата на парламента. Общо взето свикнахме на три месеца БСП да бойкотират работата на парламента. Естествено, народните им представители продължават да ползват командировъчни, заплати, макар и в намален размер", каза Искрен Веселинов, като изтъкна, че действията на левицата малко или много са насочени срещу "Обединените патриоти" и "те са основният враг на Корнелия Нинова".

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари