Веселина Седларска: Хората очакваха да нямат повече султански модел, но се появиха копия на Борисов

1
Слави Трифонов излъга, на Пламен Николов много ясно му личеше, че е намерен в последния момент, заяви журналистката
Слави Трифонов излъга, на Пламен Николов много ясно му личеше, че е намерен в последния момент, заяви журналистката Снимка: ИТН

Тази година рибата се вмириса откъм опашката

Наблюдаваме нещо много сериозно и тревожно. През 2001 г. Симеон Сакскобургготски взриви двуполюсния партиен модел, онази клатушка-люлка, на която се люлееха СДС и БСП и изглеждаше вечна. В момента Слави Трифонов взривява партийния модел. Ако продължава така и ако се съгласят служебното правителство да остане като редовно, ще се взриви и парламентарният модел.“ Тази позиция изрази в интервю за БНР журналистът Веселина Седларска. Според нея всички партии са в тежка криза, а пред всички други кризи стои кризата на доверието.

Според Седларска трябва да се захванем с кризата, която след това би могла като домино да повлияе върху останалите.

За нас е много успокоително, че рибата се вмирисва откъм главата, но тази година рибата се вмириса откъм опашката – имам предвид начина, по който гласувахме“, коментира Веселина Седларска в предаването „Неделя 150“.

Думата „суверен“ започва да става абсурдна в устата на Слави Трифонов, смята тя.

Журналистът отбеляза, че се наблюдава „една приповдигнатост, идно изправяне на нокти, за да се докара всичко до крясък“.

Според Седларска в истерията около търсенето на министър-председател в последния момент лидерът на ИТН е излъгал и „на цяла България ѝ стана ясно, че излъга“, а „на Пламен Николов много ясно му личеше, че е намерен в последния момент“.

Хората са очаквали да нямат повече султански модел, категорична е Веселина Седларска.

А в един момент се появяват копия на Бойко Борисов, които започват да раздават обиди, демонстрират пренебрежение към медии, към всичко.

За да продаваш пошлост, първо трябва да си осигуриш пазар за пошлост, да създадеш пошли души. Слави Трифонов 20 години го прави това много успешно“, отбеляза още Седларска.

Според нея демокрацията се крепи на два солидни стълба – медиите и прокуратурата и съда, и трябва да си дадем сметка „кой всъщност плени тези два стълба, кой ги притежава“.

Веселина Седларска открива в народопсихологията част от мотивите на хората да изберат Слави Трифонов:

Най-добре е, когато в страната е пълно със страшни хора, да избереш страшен, защото той може да се справи с тях, те са лошите в страшния филм. И ние предпочитаме страшния човек, отколкото добрия човек. Добрият човек не е положителният герой на нашата отрицателна действителност. Той е глупакът, будалата, човекът, който винаги ще обере всички луфтове.“

Ситуацията изглежда като без полезен ход, обобщи журналистът. Политиците трябва да си говорят, категорична е Седларска.

Тези хора много бързо да разберат, че не могат да си играят за сметка на България.“

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Яж, баба, че си заприличал на Пеевски.

Харесай Дунавмост във Фейсбук