Веселин Ставров: Пламен Стоилов доведе „Лафка в Русе“, кметът явно няма душа на русчуклия

5

Русенецът Веселин Ставров стана известен в родния си град, след като възстанови легендарната Стъклена будка, един от старите символи на дунавския град.

45-годишният мъж е използвал оригинални чертежи на обекта, известен на поколения русчуклии. 

Ставров обаче бе почти „прегазен“ от местната власт и бе принуден сам да разруши мечтата на живота си, в която бе вложил над 10 000 лв, за да разчисти пътя за „Лафка“ на Делян Пеевски в Русе.

Той стопанисваше петното цели 21 години, през 2004 построи Стъклената будка, но през 2014 бе  принуден да я събори.

Възкресихте един от символите на Русе, легендарната Стъклена будка. Как стана така, че се наложи после да я съборите сам, господин Ставров?

Това се наложи, защото местната власт, в лицето на кмета Пламен Стоилов и неговия екип, не ми даваха да работя. Прекратиха ми договорите, съдихме се в Административния съд. Доказах със строителна експертиза, че Стъклената будка не влиза в обсега на концесията за спирките. От Община Русе обаче ми отговориха, че единствените правомощия са на кмета Пламен Стоилов, единствено той може да ми продължи договорите.

Значи, именно кметът Стоилов е виновен за събарянето на Стъклената будка?

Да, кметът Пламен Стоилов! Всичко зависеше именно от него! Две –три години ме лъгаха, че постоеният от мен обект ще остане като спирка. Вложил съм над 20 000 лв по съдилища, да се разправям, съсипах си здравето, да се боря с властта. Накрая реших, че просто няма смисъл! Щом нещо е решено, прокарано през Общинския съвет, няма как да го спреш! Явно, Пламен Стоилов и Община Русе са взели нещо от Делян Пеевски, сега лансират „Лафка“, няма как да се върнат нещата!

Вие не сте единственият в Русе, засегнат от инвазията на Пеевски! Кой доведе „Лафка“ в дунавския град?

Ами, Общината! Кметът, кой друг! Там се дават едни пари, дали за Общината или за някого... Истината е,

че съсипаха хората като мен! Аз бях последният, който се бори докрай! Но и аз реших, че вече няма смисъл да пръскам още пари, затова си кротувам тук на пазара!

А вярно ли е, че лично Делян Пеевски е идвал в Русе?

Бяха негови подчинени! Опитаха се да ми наложат техен договор! Аз имам договор за концесия с Община Русе, а идват някакви „цървули“, които ми носят да подпиша договор, искат да им плащам наем...Как става това според Вас?

И така, в резултат на това, Русе загуби и втората си стъклена будка? Бихте ли издигнали и трета?

Не вярвам, някой да го направи вече! На мен лично, това ми костваше много труд. Бях събрал материали от тези, които са я строили, от стари строители от Русе. Имам оригиналните планове, записана е в архитектурата на Историческия музей, подарил съм ги там. Главният архитект на Община Русе тогава Симеон Рангелов, като ходих при него, дори и не беше виждал тези проекти на Стъклената будка. Оригиналите са при мен, по тях я строих едно към едно. Трети път едва ли ще я построи някой! Аз я вдигнах, защото на времето майка ми беше в Окръжния съвет и аз винаги слизах на тази спирка!

Кметът Пламен Стоилов винаги твърди, че е кореняк русенец! Нямаше ли у него някаква емоционална привързаност, която да го спре от това събаряне?

Идваха и вестници, и телевизии. Може би, публикациите по темата бяха спрени от властта, защото хората и без това роптаеха. Кметът Пламен Стоилов явно няма душа, какво да трепне в него! Ако някой ти дава пари, всеки може да строи! Трудното е да ги вадиш от собствения си джоб!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари