Венцислав Калчев предаде щафетата на Симеон Иванов

0
Венцислав Калчев предаде щафетата на Симеон Иванов
Снимка: Топ новини

"Основния приоритет работата ми през следващите два месеца е организирането на честни избори, един изборен процес, който е в пълно съответствие с правилата в Изборния кодекс". Това заяви новият областен управител на Русе Симеон Иванов по време на церемонията по предаването на поста от неговия предшественик Венцислав Калчев.

Иванов, който досега заемаше поста Секретар на Областна администрация, заяви, че има предимството да е запознат с работата на институцията, и няма да му се налага тепърва да навлиза в материята. Той не пропусна да отбележи, че постът, който вече заема, е политически, и това е нещото, с което тепърва ще се налага да свиква. Иванов бе категоричен, че промени в екипа на Областния управител няма да има, тъй като той познава в детайли работата както на младши експертите, така и на заместник-областните управители, и на този етап промени не се налагат.

Друга задача, която стои пред новия управител на Русенска област, е проверката на всички водни съоръжения в областта, с оглед събитията в Мизия. Иванов съобщи, че тези проверки вече са започнали, и резултатите от тях се очакват до края на месеца.

Кратката церемония по предаването на поста се състоя в кабинета на Областния управител, на която присъстваха заместниците Милена Хинкова и Айлян Карамехмедова, зам.-кметът Димитър Наков, зам.-председателят на Общински съвет Борислав Българинов. Досегашният губернатор Венцислав Калчев обяви, че няма планове за близкото бъдеще и ще се отдаде на заслужена почивка. Неговият наследник пък бе категоричен, че ще се концентрира върху работата в администрацията, и засега няма политически амбиции.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари