Венци Чикагото и Васил Божков се явяват на избори от една партия

2
Странни "птици" накачулиха предизборната кампания
Странни "птици" накачулиха предизборната кампания

И тази предизборна кампания ще се запомни с редица странни персонажи, които искат да намерят място в Народното събрание

В тази група изпъква Венцислав Ангелов, по-известен като Венци Чикагото е 7-ми в русенската листа на "Българско национално обединение" (БНО) – същата партия, чрез която на изборите ще се яви хазартният бос Васил Божков.

Ангелов навлезе в политиката още през 2013 г. по време на протестите, свалили първото правителство на Бойко Борисов, а впоследствие се прочу като един от водачите на контрапротеста, поддържащ кабинета „Орешарски”. Едва няколко месеца, след като излежа присъда, той се кандидатира за кмет на Русе през 2019 г. с подкрепата на БНО. А сега агитира за себе си в ромските махали – както се вижда от видео във Фейсбук, на което раздава агитационни материали на деца и, на всичкото отгоре, отрича съществуването на коронавируса, пише Сега.

„Ние обявяваме война на лъжата, измамата и манипулацията COVID-19 и принудителното и задължителното ваксиниране”, гласи посланието на Чикагото.

Впечатление правят и други изненадващи кандидатури, "изскочили" от листите на иначе консервативни формации. Такъв е случаят с рапъра Марсел Величков, по-известен като Марсо от Мurda boyz, който изникна в две листи на ДПС - в 24-и столичен избирателен район и в Кюстендил. Песните и клиповете с участието на Марсо често са нецензурни. Сега обаче в амплоато си на кандидат-депутат от ДПС, той твърди, че се е променил и ще работи за "рестарт на държавността".

"Като рап изпълнител имам скандален имидж, който много хора бъркат с реалността", заявява младият изпълнител в предизборно обръщение. "Част съм от листата на ДПС - партията, даваща път на младите, а аз съм за младите, образовани, ентусиазирани и способни хора да работят и да се развиват в нашата държава, а не в чужбина. Като такъв моята цел е да пречупя образа на типичния политик. Няма какво да убеждавам, няма какво да обещавам. Имам какво да покажа. Като един бъдещ баща, и аз искам по-добро бъдеще за нашите деца. Затова ви призовавам за рестарт на държавността – гласувайте за мен", заявява още той във видеото си.

Не така е мислил Марсо преди да стане кандидат на ДПС. В своите песни той припява: "лапат повече от ДПС" и "крадеме повече от ДПС".

ВМРО не залага толкова на екзотични изпълнители, колкото на женско присъствие. Мрежата се "нажежи" от млада дама във варненската листа на воеводите – Златина Любенова, чиито ефектни снимки станаха хит. Иначе на предизборните мероприятия Любенова, която се представя за писател, обяснява, че младите хора припознават ВМРО като „гарант за тяхното бъдеще и пазител на християнските ценности”.

Друга привлекателна жена - Таня Иванова, оглави листата на ДПС в 23-и столичен избирателен район. Иванова има политически опит - беше кмет на Владая, но издигната от АБВ. Преди няколко години станаха публични провокативни нейни снимки, за които тя се оправда, че били стари. По-важното в случая - как и защо е направила прехода от АБВ към ДПС, остава тайна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари