Венко Сабрутев: Мафията си има и служби

0
Службите не помагат на митниците, а точно обратното – влизат там и правят арести
Службите не помагат на митниците, а точно обратното – влизат там и правят арести Снимка: Венко Сабрутев / Facebook

Службите не помагат на митниците, а точно обратното – влизат там и правят арести

Виждаме, че мафията си има и служби. Това заяви пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

Депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев заяви, че службите не помагат на митниците, а точно обратното – влизат там и правят арести. В същото време той поиска същите тези служби да се произнесат по така наречения казус с газопровода „Балкански поток“.

„Защо службите не помагат на митниците, а точно обратното, когато те започнат да работят и имат резултати, тогава влизат“, заяви Сабрутев. Той поиска публично обяснение от службите за техните действия.

Според него Агенция „Митници“ е с уникални резултати: за една седмица – огромни количества заловени наркотици, за няколко седмици – извършени топ реформи.

За Сабрутев днешната акция е показателна за това, че мафията се страхувала.

„Това, което знаем са нейните резултати. 170 килограма хванати кокаин и 108 килограма хванати трева". Така Венко Сабрутев - зам.-председател на комисията по бюджет и финанси и член на комисията по енергетика от ПП-ДБ коментира акцията в митниците срещу директора Банкова.

„Тя имаше смелостта да смени ключови началници на митниците в София и Пловдив. Допълнително ръководители на много КПП-та, сред тях "Капитан Андреево", Калотина и т.н. Виждаме едни много добри резултати. Виждаме една много уплашена мафия. Виждаме, че мафията си има и служби“.

Той заяви, че парламентарна комисия трябва да отговори и на ключовия въпрос къде е пътната карта на „Балкански поток“. „Става въпрос за стратегически документ, с който българската държава явно не разполага. Благодарение на този документ беше извършена огромна инвестиционна програма, с огромни щети за държавата“, твърди Сабрутев.

На въпрос как ще коментира официалната информация, че приходите от „Турски поток“ са 1,3 млрд. лв. и са изплатени половината от вложените средства, които възлизат на 2,5 млрд. лв., депутатът от ПП-ДБ каза само: „Изключително съмнителни данни от страна на „Булгартрансгаз“. Сабрутев поиска службите да зададат въпросите за икономическите данни за „Балкански поток“. „Разбира се, че ще ги поканим в комисията, но те ще поискат закрито заседание“, добави депутатът от ПП-ДБ. /БГНЕС

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари