Венелин Петков: ГЕРБ оказваше политически натиск върху bTV

4
По думите му от ГЕРБ непрекъснато изпращали доноси до централата на телевизията
По думите му от ГЕРБ непрекъснато изпращали доноси до централата на телевизията Снимка: BTV

По думите му от ГЕРБ непрекъснато изпращали доноси до централата на телевизията

Работата на бТВ систематично е била подлагана на политически натиск от страна на бившите управляващи от ГЕРБ в периода 2014-2020 г., обяви бившият директор на новините в частната телевизия Венелин Петков в интервю за БНР в четвъртък.

По думите му от ГЕРБ непрекъснато изпращали анонимни, а после и от конкретни хора сигнали до централата на собственика на телевизията в Прага с твърдения, че Петков и неговите колеги - репортери и журналисти, се опитвали да дискредитират различни хора и не били обективни.

 

BNR podcasts · Kъсното шоу с Даниел Ненчев - 07.11.2022

"Буквално валяха сигнали, често на развален английски, но достатъчно аргументирани да предизвикат вътрешни проверки", каза той

Всеки такъв сигнал е предизвиквал щателна вътрешна проверка, продължаваща със седмици. "Вместо с журналистика, се занимавахме с осигуряване на данни и преводи на интервюта по вътрешните разследвания. Всички доказаха, че аз и моите колеги сме били прави, че почтено сме си изпълнили журналистически дълг по стандартите на професията и на правилата на компанията, за която работехме. Но това беше успешна форма за оказване на натиск, създаване на допълнителна работа и стрес", заяви Венелин Петков.

По думите му е имало и доказано фалшиви сигнали от евродепутат от ГЕРБ, че бТВ необективно е отразявала изявите на Бойко Борисов, а са били преекспонирани изявите на Румен Радев по времето, когато бившият премиер и президентът бяха в открит конфликт.

"Доноси е точната дума и продължение на години бях изумен и отвратен, че 30 години след края на ерата на доносите, ние продължаваме да сме жертви на доноси и опити за дискредитиране", посочи бившият журналист, който днес се занимава с преподаване.

Според него конкурсът за генерален директор на БНТ, в който той участва, е бил фарс. Той обаче не даде конкретен отговор дали пак би участвал в такъв конкурс.

"Нека да видим кога ще има конкурс, концепцията, която съм разработвал седмици наред, базирана на опита ми в медиите, може да претърпи козметични промени, но си остава същата, защото това мога да представя", каза Петков и припомни,че в момента се води дело заради прекратения избор на нов шеф на БНТ, който реално остави сегашния ръководител на държавната телевизия Емил Кошлуков начело за неизвестно време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    daskal
    Бла, бла. "аз и моите колеги сме били прави, че почтено сме си изпълнили журналистически дълг по стандартите на професията" - това явно си го казва всеки ден, знаейки, че е лъжа, но лъжата си я повтяря ежедневно, искайки да стане истина... Но пък колко е лицемерен венелин 5коф - казва за герб не преди години, докато беше шеф там, а сега - години по-късно, когато вече не е там! Мишок! Лицемер!
  • 16
    1
    Ооо, колко познато
    Активисти на Герб да изпращат анонимни сигнали? Че те нали за това живеят. Питайте в опера-Русе какво е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари