Велизар Шаламанов: Русия има таен план за България и Молдова

1
За мен е важно България да има план как да пресече руската дезинформация и пропаганда, заяви още Велизар Шаламанов
За мен е важно България да има план как да пресече руската дезинформация и пропаганда, заяви още Велизар Шаламанов

За мен е важно България да има план как да пресече руската дезинформация и пропаганда, заяви още Велизар Шаламанов

"Тайният план на Русия за Украйна се провали, а съм абсолютно уверен, че те имат такъв както за Молдова, така и за България. Ние сме най-уязвимата страна в ЕС и НАТО. Планът е разрушаване на двата алианса и засилване на влиянието на Русия в Източна Европа". Това заяви бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов, цитиран от NOVA.

По думите му в Молдова трябва да са в състояние да противодействат на тайните планове на Путин и да поискат помощ от ЕС. "За мен е важно България да има план как да пресече руската дезинформация и пропаганда, за да не бъдем дестабилизирани. Според мен такъв има. Трябва ясно да заявим, че няма да допуснем нестабилност, породена от Русия", подчерта той.

Според него обвинението на Международния наказателен съд към Путин важи и в рамките на българското законодателство. "Агресията на Русия не се приема от Китай, но те трябва да покажат, че могат да влияят на Путин и да бъдат медиатори в конфликта. Целта трябва да е само изтегляне на всички руски войски и справедлив процес за наказване на участниците във военни престъпления. Основната цел на Украйна и на свободния свят, който ги поддържа, е решаване на въпросите на бойното поле - изтласкване на руснаците и примирие. Китай е пред предизвикателството да спечели доверието на украинците и да упражни влиянието си върху Русия. Изходът от войната е само един - изтегляне на Русия от Украйна", коментира Шаламанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    Аферим Шаламаноглу
    "...служил е в Института по системи за управление на ГЩ като началник на сектор „Военни интелигентни системи“. Отделно е бил в управление „Разузнаване и електронна борба“ на Главния щаб на Сухопътни войски. През 1991 г. става доктор по кибернетика в Киев, а от 1998 г. е доцент по автоматизирани системи за управление..." Въпросният индивид се е клел като военен под знамето на Варшавския договор, а след краха на соца бързичко се е преориентирал. Хвала на такъви!!! Ако утре Русия стане доминираща, пак бързо ще се пребоядиса Шаламанката.
  • 4
    6
    100F
    Коментарът ми бе за потрошената от вандалчета паметна плоча в парка.
  • 7
    5
    Китаеца от Киив
    Да са им честити демокрацията и евроатлантическите ценности на укрите. Получиха това което търсиха. Шаламан , вместо конспирации , кажи за явните планове на господарите ти от Щатско и Турция за въвличане на източноевропейците във войната на натото срещу Русия !? Днес съобщиха ,че полски представител говорил , че Полша има намерение да се намеси военно .
  • 2
    4
    100F
    Sтанко, подкрепям те безусловно! Тези вандали, посегнали на нещо което не е тяхно, е въпрос на време да се срещнат с по-големи от тях себеподобни и да го отнесат. Тези вандали са онези, които не спазват никакви правила и не зачитат нищо. Животът е доказал какво се случва с подобни...
  • 1
    3
    До 1
    Това,което ти предпочиташ,въобще,ама въобще не ни интерисува!Не искаме никой да ни меси в управлението на страната ни...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари