Велислав Минеков: В петък започваме преместването на централата на ГЕРБ от НДК

5
„Крайно време е да си намерят имот - на мен ми се струва, да използвам този термин, че партия ГЕРБ е с отпаднала необходимост“, смята министърът на културата
„Крайно време е да си намерят имот - на мен ми се струва, да използвам този термин, че партия ГЕРБ е с отпаднала необходимост“, смята министърът на културата Видео: „Денят с Веселин Дремджиев“

Продължаваме със същите усилия, не съм забравил. Ще настоявам още в петък, 10 декември, да започнем действия за тяхно преместване. Нямаме повече време за губене.

Това заяви в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ служебният министър на културата проф. Велислав Минеков за централата на ГЕРБ в НДК, информира  FROG NEWS

Според него тези два етажа са взети с абордаж.

„За първи път като министър (на регионалното развитие) Росен Плевнелиев пише, че те са с отпаднала необходимост за НДК и щом дворецът ги дава под наем, те са му в повече и са излишни. Данаил Кирилов като областен управител ги присвоява“, твърди Минеков

„Крайно време е да си намерят имот - на мен ми се струва, да използвам този термин, че партия ГЕРБ е с отпаднала необходимост“, смята министърът.

Скандалът с в."Труд"

„Днес (7 декември) още веднъж ще публикуваме какво се е случило през годините с офисите, използвани от „Труд“, как се е случило. Няма какво да се крие“, каза министърът на културата и поясни: „Министерство на културата няма договор с вестник „Труд“, това е. Как медията се е появила там, в нарушение на Закона за държавната собственост, вероятно, не знам“.

Той обясни, че договорът е сключен, когато на поста и Вежди Рашидов, като двама министри не са обърнали внимание на подробностите по него. "Абсурд е да ме обявяват, че съм убиец на свободата на словото", каза Минеков. Той посочи, че заради договора загубите на Министерството на културата до момента са почти 236 хил. лв.

„Интересна е обществената поръчка за помещенията. Кой участва, как печели... Наемът е 5.50 лева за квадратен метър, в съседна сграда цената за офис площ е 68 лв.“, каза Минеков.

През август служебният министър на културата поиска „Труд“ да напусне ползваната сграда заради дългогодишно неплащан наем от фирмата „Южен кръст 2001“ ЕООД. През септември Министерството на културата изпрати доброволна покана към изданието, но тя не беше изпълнена. След това казусът стигна до областния управител на София-град.

Министерството на културата е изгнило от корупция

Той посочи, че министерството, в което е от 7 месеца, е изгнило от корупция - както законна, така и незаконна.

„Ако нещата се раздвижат, ще се случат много интересни неща. Изпратих материали до прокуратурата, те ми ги върнаха. За 1.5 млн лв., изпратени от чужбина, не е ясно как е получена сумата, как е разпределена, как е похарчена. Лицето, което я дарява е в списъка Магнитски и е описан като бандит с много тежка биография“, каза Минеков без да разкрива повече подробности. Посочи само, че в схемата са замесени бивш министър и негови сътрудници.

Според Велислав Минеков най-популярната схема за изнудване, използвана от министерството, е била прилагана при строежите на хотели и ваканционни имоти по морето.

„Министър изпраща проучване за археология, то може да продължи 2, 3, 5, 30, 40 години. Този с парцела също е мошеник и има смисъл да се скубе по този начин“, скицира схемата министърът. Минеков посочи, че до момента има общо 32 заплахи за съд, което е висока оценка за работата му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Преди години, по време на рекламите, можеше да идеш до хладилника. Сега можеш да идеш и до Кауфланд...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари