Велислав Минеков: ГЕРБ превзе пет министерства

1
Не знам как ДБ позволява Министерството на културата да бъде предадено в ръцете на ГЕРБ, обидно е, коментира бившият служебен министър на културата
Не знам как ДБ позволява Министерството на културата да бъде предадено в ръцете на ГЕРБ, обидно е, коментира бившият служебен министър на културата Снимка: Velislav Minekov / Facebook

Не знам как ДБ позволява Министерството на културата да бъде предадено в ръцете на ГЕРБ, обидно е, коментира бившият служебен министър на културата

Превзети от ГЕРБ са МВР, МВнР и министерствата на енергетиката, на земеделието и на културата.

Това каза в ефира на БНР проф. Велислав Минеков, бивш служебен министър на културата, един от организаторите на протестите през 2020 г., част от "Отровното трио".

Той припомни, че преди седмица в предаването "Неделя 150" по "Хоризонт" министър-председателят Николай Денков заяви, че в правителството има и министри на ГЕРБ:

"Виждаме абсолютното завръщането на ГЕРБ във властта под доброто ръководство на г-н Бойко Борисов. Всеки ден трябва да се съобразяват с неговия кеф, както и с кефа на неговия съдружник г-н Делян Пеевски. Това е толкова обидно! Това е огромно нещастие! ... Не знам как ДБ позволява Министерството на културата да бъде предадено в ръцете на ГЕРБ, защото техните избиратели са това министерство. Но въпреки това беше дадено, което е повече от загадъчно за мен явление. А ГЕРБ и култура - това е оксиморон. Това ме дразни и е обидно!".

Проф. Минеков подчерта, че когато са били на протестите през 2020 г. не са очаквали, че един ден ще станат свидетели на "реинкарнацията на мутрите и тиквите, срещу които протестирахме".

Той изказа несъгласие с твърдението, че управлението на т.нар. сглобка няма алтернатива:

"Очертава се вакуум в Народното събрание и този вакуум ще бъде попълнен от някой. По-добре да се организират добрите, нормалните граждани, които искат общество на почтените, а не на крадците и на корумпираните. Те да намерят своето място и те да управляват държавата с тяхното желание и с тяхната почтеност. Това е напълно възможно. Бедата е, че точно тези почтените са най-трудни за организация. Те обикновено са отвратени и не желаят да участват в каквото и да било. Трябва да се хванем за косите и да се издърпаме от блатото".

Според Велислав Минеков вътрешният министър Калин Стоянов трябва да бъде сменен и заради това, че през лятото е сменил 17 директори на ОДМВР, без да каже на никого от тези, които са в правителството.

Интервюто на Диана Янкулова с Велислав Минеков в предаването ''Нещо повече'' можете да чуете от звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Иван
    Ами като гласувате за тези престъпници и мафиоти,така ще е...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари