Великобритания въвежда 4-дневна работна седмица

1
В експеримента участват 70 компании
В експеримента участват 70 компании

В експеримента участват 70 компании

Четиридневна работна седмица - Великобритания е поредната европейска страна, която провежда голям експеримент с по-малко работни часове.

Участват 70 компании - от фирми за разработване на софтуер до ресторанти за пържена риба и картофки. Работниците ще ходят на работа 4 вместо 5 дни и ще получават пълната си заплата, информира NOVA.

Двамата най-престижни университета - “Кеймбридж” и “Оксфорд”, както и американският “Бостън колидж”, ще наблюдават експеримента.

Организаторите искат да потвърдят научно, дали по-кратката работна седмица дава по-добри резултати - както за служителите, така и за фирмите.

Предишни подобни експерименти в други страни показаха, че повечето свободно време повишава производителността на работниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    мхм
    чукча писател, чукча не читател ->Участват 70 компании - от фирми за разработване на софтуер до ресторанти за пържена риба и картофки
  • 2
    1
    русенец
    Нямат нефт, електричеството скъпо, зърното от внос, материалите за промишлеността също, селското стопанство в колапс още от брекзита, сега и фармацията, че материалите и били индийски, а индийците имат много да връщат на англетата. Та, защо да не минат на 4, после и на 3-дневна работна седмица? Нямат друг избор.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари