Великобритания: Не бързайте да „буквате“ самолетни билети и летни почивки

0
Малко по-късно днес се очаква и решението на властите дали пристигащите във Великобритания, ще трябва да остават за 10 дни в карантинни хотели
Малко по-късно днес се очаква и решението на властите дали пристигащите във Великобритания, ще трябва да остават за 10 дни в карантинни хотели Снимка: БГНЕС

„В момента хората трябва да избягват, всякакви видове резервации свързани с пътувания зад граница

Това заяви пред Times, Надхим Захауи и каза още „ В момента все още имаме 37 000 души в болници с Covid усложнения, твърде рано е дори да говорим за лятото.“, предава " Новини Лондон".

Министърът, който отговаря за ваксинацията срещу коронавирус, заяви пред медиите че най-важен приоритет в момента е „обезопасяването и отварянето на всички училища“. Премиерът Борис Джонсън повтори същото, няколко пъти през последните дни.

Малко по-късно днес се очаква и решението на властите дали пристигащите във Великобритания, ще трябва да остават за 10 дни в карантинни хотели. С тези планове на Кабинета се спекулира от няколко дни, като изтеклата информация е че това правило, ще важи само за пристигащи от Южна Америка, но имунизационният министър заяви, че се разглежда усилено вариант в кой тази мярка ще се отнася за абсолютно всички пристигащи на Острова от чужбина – без изключения.

„Преразглеждаме граничната си политика, както всяка друга отговорна държава – Германия, САЩ и Канада направиха подобно нещо през януари“, каза още Захауи пред Sky News. Твърди се, че вътрешният министър Прити Пател и здравният секретар Мат Ханкок настояват за задължителна карантина за всички пристигащи, без никакви изключения.

Смята се обаче, че Борис Джонсън и транспортният министър Грант Шапс предпочитат по-целенасочен подход, който би се прилагал за пътници, връщащи се само и единствено от високорискови страни, където върлува някой от опасните нови мутиращи щамове, каквато е почти цяла Южна Америка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари