Великобритания купува 10 000 дрона на Украйна

2
Помощта е на стойност над 400 милиона долара
Помощта е на стойност над 400 милиона долара

Помощта е на стойност над 400 милиона долара

"Великобритания ще отпусне 416 млн. долара за закупуването на над 10 000 най-съвременни безпилотни летателни апарати за Украйна.

Това заяви британският министър на отбраната Грант Шапс. Изявлението на военния министър дойде по време на визитата му в Киев, където се срещна с Володимир Зеленски и украинския си колега Рустем Умеров, предава БГНЕС.

Новообявената помощ ще увеличи допълнително пакета от 256 млн. долара за безпилотни самолети, представен през януари по време на посещението на британския министър-председател Риши Сунак в Киев, съобщи „Киев Индипендънт“.

По-голямата част от безпилотните летателни апарати ще бъдат за наблюдение от първо лице (FPV). Пакетът ще включва и 1000 еднопосочни ударни дрона, изследвани и разработени във Великобритания, както и дронове за наблюдение и морски дронове.

Британският военен министър каза, че повече от 128 млн. долара от този пакет за помощ ще бъдат изразходвани за морските способности на Украйна, което ще позволи на Киев "да продължи да обръща хода на събитията в Черно море".

"Увеличавам ангажимента ни за въоръжаване на Украйна с авангардни нови безпилотни летателни апарати, идващи директно от водещите в света отбранителни индустрии на Обединеното кралство - направо от производствения цех до фронтовата линия", заяви Шапс.

"Насърчавам международните партньори да се присъединят към Обединеното кралство в тези усилия", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    чичомиткобрат
    Biden-Funded Ukrainian Military Tortures, Kills, and EATS Innocent Russian Civilians https://realrawnews.com/2023/11/biden-funded-ukrainian-military-tortures-kills-and-eats-innocent-russian-civilians/ Ukrainian rightists burn alive 39 at Odessa union building https://www.peoplesworld.org/article/ukrainian-rightists-burn-alive-39-at-odessa-union-building/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари