Велико народно въстание: Когато отвратените не гласуват, отвратителните управляват!

0

За 87-ми път протестиращи се събраха в триъгълника на властта –между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом.

За днес е обявено и четвъртото Велико народно въстание на недоволните граждани, които за 87-ми път искат оставките на Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, честни избори и служебен кабинет, предаде репортер на БГНЕС.

Пред вратите на БНБ е разпънат транспарант, който гласи: „Когато отвратените не гласуват, отвратителните управляват!”. Сред протестиращите има хора от Русе, Варна и др. Гражданите носят табели с надписи: „Оставка”, „Мутри, вън! Мафията, вън”, „Оставка на цялото правителство”.

Адв. Николай Хаджигенов заяви, че колкото и да са много властта няма да ги забележи на площада. „И няма да ни чуе, че сме тук, но всички, които сме тук и в целия свят 86 дни, ще знаете, че сме били тук. В Холандия вали проливен дъжд и там са се събрали 50-ина българи да протестират”, добави Хаджигенов. Европа ни чу и видя. В понеделник преди заседанието проф. Минеков ще бъде в ЕП, подготвяйки поредната диверсия. Резолюция относно върховенството на закона и основните права в България, така се нарича една от основните точки на заседанието в понеделник. Евродепутатите ще обсъдят продължаващите протести в България, посочи Хаджигенов.

Пореден протест блокира и движението на кръговото кръстовище в района на Дунав мост при Русе. Хората се солидаризираха с обявеното за днес четвърто „Велико народно въстание“. „Под най-различни форми Русе си изразява мнението и продължаваме да искаме да се махнат тези нагли престъпници, които се подиграват с цял един народ.“, категорични са протестиращите.

Част от хората недоумяват как след толкова дни протести правителството и главния прокурор все още не са подали оставка. Смятат, че във всяка една демократична държава досега кабинетът щеше да е реагирал.

В България обаче морал няма, така че ще чакаме нещо друго да се случи“, изразиха мнението си хората.

От Отровното трио по-рано днес публикуваха и пост за българите, живеещи в чужбина, които се обединиха за пореден път! Те направиха общ клип, в който задават на различни езици 29-те въпроса към правителството, прокуратурата и персонално Иван Гешев поставени от Мониторинговата група по демокрация, върховенство на закона, и основни права (DRFMG) към Европейския парламент. Проектът има за цел да разпространи въпросите и сред чужди медии и да направи обширно, световно послание, показващо нетърпимостта на всички българите към срастването на мафията с държавата, липсата на правосъдие, зависимите медии, насилието над мирни граждани, присвояване на средства от европейски фондове за лични облаги, пишат от триото.

На 5 октомври, в 16:30 ч. (местно време) пред централния вход на ЕП в Брюксел, група българи, сред които проф. Велислав Минеков, ще дадат подробности за състоянието на върховенството на закона и корупцията в България, погазването на демокрацията, правовия ред и медийната свобода, както и за злоупотребите с европейски фондове. Всички българи, живеещи в Белгия, Германия и Холандия, които имат възможност, са добре дошли да подкрепят усилията на Отровното трио да информира евродепутатите, преди началото на заседанието на ЕП. 

Гледайте кадри на живо:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари