"Великата" им "зелена" сделка в една снимка

43
Електрически автомобил се зарежда с дизелов генератор
Електрически автомобил се зарежда с дизелов генератор

Електрически автомобил се зарежда с дизелов генератор

"Батерията на електрическите автомобили е приблизително 500 кг. За да направите акумулатор за кола е необходимо да преработите 10 тона сол за литий, 15 тона руда за кобалт, 2 тона руден никел и 12 тона мед. Общо 200 тона почва се изкопават за една батерия.

Бях писал отделна статия за консумацията от ток...20KW за 100 км пробег. Или това е битовия ток, който консумира едно семейство за седмица.

Все още ли мислите, че това има нещо общо със зелената енергия..."

Християн Драгиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    16
    Стас
    Ужас , а колко често се вижда по бензиностанциите хора с туби и бутилки ???
  • -3
    15
    LOL
    Сам човек, в апартамент на ТЕЦ, месечната консумация на ток е 300+ KWh. Тоя дебил как ги сметна тия 20KWh на седмица за цяло семейство? Реалната консумация на едно семейство за седмица, с климатици и бойлери е 200KWh, а не 20 :D На електричките хубавото им е, че не бълват пушак по градските улици. В крайна сметка производството на електричеството пак е свързано с CО2 емисии, но поне не са в градската среда където живеят децата ни.
  • 1
    14
    Kolu
    Зелен хайвер зелена сделка зеленски вие избирате
  • -4
    13
    Хахаха
    Спокойно, някой ден ще пуснат теслички нов внос по джагалските автокъщи и тогава ще са сертифицирана православна кола.
  • -5
    12
    Bob
    Ако консумираш 20kw ток на седмица за едно семейство,това прави 80кв на месец по 30стотинки е точно 24лв Аз ли съм зле с математиката???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари