Вече издават безплатни детски карти за градския транспорт във Варна

0
Абонаментните карти за деца до 14 години влизат в сила от 1 февруари
Абонаментните карти за деца до 14 години влизат в сила от 1 февруари

Абонаментните карти за деца до 14 години влизат в сила от 1 февруари

Започва издаването на безплатни абонаментни персонализирани карти за пътуване в градския транспорт за деца до 14 години. Картите ще влязат в сила от 1 февруари тази година, съобщават от Община Варна.

За да бъдат издадени абонаментните карти, е необходимо родителите да посетят пункт за продажба на превозни документи.

Те трябва да представят следните документи:

- Акт за раждане на детето;

- Лична карта или друг документ на родител или настойник, удостоверяващ постоянен или настоящ адрес на територията на община Варна.

Абонаментната карта ще съдържа снимка за възрастовата група от 7 до 14-години, уточняват от ТАСРУД. Затова явяването на детето при издаването на картата е задължително.

Срокът на валидност на картата е или 365 дни, или до навършване на пределната възраст на детето, даваща това право.

Картата може да бъде издавана след изтичане на активен към момента абонамент, в случай на наличие на такъв. Това означава, че ученик под 14-годишна възраст, притежаващ валидна ученическа карта за пътуване, след 1 февруари 2024 година трябва да посети пункт за продажба на превозни документи, където ще му бъде издадена нова безплатна карта. Тя ще влезе в сила в деня след изтичане на активната към момента абонаментна карта. Суми за абонаменти, заредени за част от месец февруари няма да бъдат възстановявани.

От общинското дружество ТАСРУД съобщават, че всички абонаментни карти за ученици, студенти и пенсионери до 65 години вече ще бъдат със снимка.

При подновяване на картите, пенсионерите е необходимо да представят пенсионно разпореждане, с което са се пенсионирали.

Общинското предприятие има техническа готовност за предоставяне на картите още днес, като те могат да бъдат предварително получени. Влизането им в сила е от 1 февруари 2024 година.

При необходимост от допълнителна информация относно абонаментни карти за пътуване в градския транспорт на Варна, гражданите могат да направят запитване през сайта на ОП ТАСРУД – www.tasrud-varna.com или на телефон 0883 556643.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари