КПКОНПИ влезе в Община Варна

0
Проверява се договор за обществена поръчка за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“ на стойност  85 000 000 лв.
Проверява се договор за обществена поръчка за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“ на стойност 85 000 000 лв. Снимка: БГНЕС / Архив

Антикорупционната комисия влезе в Община Варна. От КПКОНПИ проверяват сигнал, свързан с договор за обществена поръчка за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“

Поръчката е от 2021 г., на стойност 85 000 000 лв., информира NOVA. Средствата са отпуснати за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 бр. зарядни устройства за тях. Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае данни, че обществената поръчка е манипулирана в полза на определен изпълнител и са осъществени корупционни действия от служители на Община Варна, включително от лица, заемащи висши публични длъжности. Изземва се документация и се снемат обяснения от длъжностни лица в сградата на общината.

Паралелно с това, служители на дирекция „Противодействие на корупцията“ изискват и документи от Областна администрация Варна, по повод друга проверка, с предмет промяна на статута на имоти – частна държавна собственост и разпореждане с тях, осъществено за периода 2018 г. - 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари