Вдигат жилищна сграда на първа линия на плажа в местност Кабакум

0

Местни жители са притеснени от мащабното строителство толкова близо до плажа

Така нареченият „замък“ на първа линия до плаж Кабакум край Варна вече е в историята.

Години наред окаяният обект беше посочван от варненци и гости на града като изключително лош пример – изоставена мащабна постройка на първа линия. В началото на ноември миналата година тя е срината, а на 20 декември започва нов строеж. Това става по силата на протокол за разрешение от 24 март 2011 година, съобщиха за Радио Варна от район „Приморски“.

Слушатели на радиото, които са сигнализирали за новия строеж, казват, че са притеснени от мащабното строителство толкова близо до плажа.

Информационна табела посочва какво ще изникне скоро тук - шестетажна жилищна сграда. Собственик и инвеститор е варненското дружество „Алтерон” АДСИЦ. Строежът е от четвърта категория, което означава жилищни и смесени сгради със средно застрояване. Разгърнатата застроена площ е над 3500 кв. метра.

По повод изразените от слушателите притеснения във връзка с изграждането на канализация, от район „Приморски” посочват още в отговора си дорадиото, че отпадните води ще се заустват в съществуваща напорна канализация. Това е според съгласуван от ВиК - Варна проект от 6 октомври миналата година след проектиране и изграждане на напорно сградно канализационно отклонение. От районното кметство допълват, че са направили проверка на място, при която е установено, че строителната площадка отговаря на изискванията – сложена е метална ограда, има и информационна табела. Очаква се строителните работи да продължат две години.

Както е известно, при всяко ново строителство се прави инженерно-геоложко проучване, което разкрива точно какво се крие в дълбочина на парцела. Когато съответните показатели - вид и качество на почвата, наличие на вода и други важни особености на мястото са известни, може да се избегнат по-късно възможни повреди на сградата поради неподходяща основа. Не е забравено, че през зимата на 1997 г. в местността Кабакум бяха разрушени повече от 100 сгради на площ от 200 дка заради свлачищни процеси... Естествено е безпокойството в хората да е живо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Песимист
    Коцето защо не се намеси,да спретне един протест,да го видиме какво може в града си!
  • 17
    1
    daskal
    Кучетата си лаят - керванът си върви! Където си харесат място, там строят каквото искат. Няма сила, която да ги спре.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари